Til hovedinnhold

Android i versjon 4.1.1 er fortsatt i fare

Google har tettet det aller meste mot sikkerhetsfeilen «Heartbleed», men ikke Android OS 4.1.1.

Sikkerhetsfeilen «Heartbleed» har rammet en lang rekke systemer, og mobilverdenen har ikke sluppet unna. I en bloggpost fra Matthey O'Connor, produktsjef hos Google, skriver han at en rekke applikasjoner inkludert Google Søk, Gmail, YouTube, Lommebok, Play, Apps, App Engine, AdWords, DoubleClick, Maps, Maps Engine, Earth, Analytics og Tag Manager har blitt sikret. Google Chrome og Chrome OS skal ikke ha vært sårbar for sikkerhetsfeilen i utgangspunktet.

Android OS 4.1.1 er et unntak

O'Connor skriver at alle Android-versjoner er immun mot denne sikkerhetsfeilen, men at et unntak er Android 4.1.1. PCMAG har funnet ut at 34,4 prosent av Android-brukerne faktisk bruker en eller annen variant av Android OS 4.1 – altså 4.1.x, som man gjerne skriver.

– Patching-informasjon for Android 4.1.1 blir distribuert til Android-partnerne (mobilprodusentene, red. anm.), skrover O'Connor i bloggen.

Om dette betyr at alle som har denne Android-versjonen må få byttet, eller om Google jobber med å tette hullet i versjon 4.1.1 også, er vi litt usikre på.

Les på Hardware.no: Derfor ble «Heartbleed» nettets største sikkerhetsfeil

(Kilder: PCMAG, Google Online Security Blog)

annonse