Til hovedinnhold

Se de optiske Thunderbolt-kablene i aksjon

Corning lot oss filme hva de duger til.

Hardware.no/San Francisco: Under IDF-messen i San Francisco kom det amerikanske selskapet Corning med en gladnyhet. De fikk nemlig sine optiske Thunderbolt-kabler godkjent av Intel, som står bak den lynraske Thunderbolt-standarden.

I den gigantiske messehallen var et digert område satt av til utstilling av ny teknologi, og innerst i et hjørne av dette fant vi en bås hvor Corning demonstrerte hva kablene deres er gode for – og det var ikke så rent lite stilig.

Høykvalitets videoopptak

Et Blackmagic Cinema-kamera tar opp drøyt 120 MB med råvideo i sekundet – nok til å fylle en 256 GB SSD på en knapp halvtime. Det er likevel ikke veldig utfordrende for Thunderbolt-grensesnittet, med sin maksimale overføringshastighet på 10 Gbit/s.

Å overføre video er likevel en ganske feilutsatt operasjon, og en god styrkeprøve for å se hvordan optiske kabler kan måle seg mot sine kobberbaserte søsken. Resultatet var like fullt helt feilfritt – selv etter at signalet hadde gått gjennom en rekke enheter, seriekoblet med flere hundre meter kabel.

Sjekk selv i videoen nedenfor:

Det er ikke bare eksterne kabler som blir raskere med tiden:
Den lynraske SATA Express-standarden lar deg utnytte SSD-en din »

Vi gjør oppmerksom på at Intel betalte for reise og opphold ifb. med IDF.

annonse