Tek.no

Nyhet

Skal det være et gjennomsiktig kamera?

Du må til og med bygge det selv.

Lomography.com
Paal Harald Mork-Knutsen
29 Nov 2013 06:07

Fotosiden Lomography.com er en side som arbeider hardt for å bevare den analoge filmtradisjonen, og selger en rekke kameraer som bruker gammeldags 135 og 120 film. Kameraene har på ingen måte noen tradisjonelle design, og man kan kjøpe alt fra modeller som ligner på gamle sardinbokser til mer seriøse modeller som for eksempel Lomo-kameraer.

Les også: REFLEKSJON: Lomografi fyller 20 år

En av de kanskje mest kjente modellene som siden selger, er kameraet Konstruktor. Denne modellen kommer som et komplett byggesett, og man må derfor montere sammen hele kameraet selv. Konseptet er interessant og lærerikt, og man ender til slutt (forhåpentligvis) med et kamera man fotografere med. Det er imidlertid svært få justeringsmuligheter, og man må klare seg med en fast blender og lukkertid.

Konstruktor må bygges av fotografen selv.

Nå har imidlertid Lomography lansert en ny spesialversjon av kameraet, som er helt gjennomsiktlig. Ja, du leste riktig. Et gjennomsiktlig, analogt filmkamera. Er man født før den digitale kamerarevolusjonen, og har fotografert litt med analog film, vil man naturligvis rynke litt på nesen. Analog fotografering krever et helt lystett kamera for at ikke filmen skal bli ødelagt, så et gjennomsiktig kamera er rett og slett ubrukelig til fotografering.

Et gjennomsiktig kamera duger ikke til fotografering.Foto: Lomography.com

Det er nok en stor sjanse for at dette kameraet er laget for å stå på hylla, og at selve poenget med kameraet er at det skal bygges, og ikke nødvendigvis for at det skal brukes på tradisjonelt vis.

Hvis du liker ideen, men i tillegg vil bruke kameraet til vanlig fotografering, kan det heller være lurt å kjøpe den vanlige versjonen som vi omtalte i våre julegavetips på tirsdag denne uken. Den gjennomsiktige modellen koster 59 amerikanske dollar, eller omtrent 360 norske kroner før skatter og avgifter, og kan bestilles via Lomographys hjemmeside.

Les også: Billig mellomformat fra Lomo

Kilde: www.petapixel.com

Les også
Ble du lurt i går?
Les også
Eksperimentell optikkpakke fra Lomography
Les også
Lomografi fyller 20 år
Les også
Billig mellomformat fra Lomo
annonse

Les også