Til hovedinnhold

Opera lever fortsatt i beste velgående, og kommer nå med Messenger innebygget

«Opera Reborn» skal gjøre nettbruken mer sømløs.

Konkurransen på nettlesermarkedet er hard, og selv om norske Opera ennå har en liten markedsandel mangler det ikke på nye ideer hos selskapet. På sin offisielle blogg har Opera nå avduket en ny versjon av nettleseren sin som byr på et par interessante funksjoner.

Den nye nettleseren har fått det talende kodenavnet Opera Reborn og byr på den egenskapen at den kommer med et knippe populære meldingsapper innebygget.

Nærmere bestemt kommer Opera Reborn med både Facebook Messenger, WhatsApp og Telegram, som alle blir tilgjengelige i nettleseren via egne ikoner i sidemenyen – uten behov for å installere noe som helst.

Mørkt og lyst fargetema er også på plass i nye Opera Reborn.

Enklere grensesnitt

Brukere kan velge mellom å legge kommunikasjonsappene over selve nettleservinduet eller låse dem ved siden av. Man kan også velge hvilke apper man skal ha tilgang til i sidemenyen ved å konfigurere nettleserens startside, og man kan veksle mellom appene med hurtigtaster om man bruker flere samtidig.

I tillegg til dette byr Opera Reborn også på et knippe andre nyheter, blant annet når det gjelder design. Nettleseren har et renere og enklere grensesnitt, lyst og mørkt fargetema og byr på ulike konfigurérbare bakgrunner som er tilpasset det nye grensesnittet.

Den nye nettleseren har også korte animasjoner, for eksempel når man aktiverer privatmodusen. Ellers skriver Opera at den ny versjonen vil sende flere videoer til grafikkprosessoren, som vil by på høyere bildefrekvenser, bedre oppløsning og mindre strømforbruk.

Mer informasjon og installasjonslenker kan du finne på den offisielle Opera-bloggen, og se også video under.

Google har også ny nettleser på gang: Den får innebygget annonseblokkering med en egen vri »

annonse