Til hovedinnhold
NyhetBlack Friday 2018

Sjekk ut butikkene med Black Friday-tilbud

Nå har shoppingsirkuset begynt for alvor.

Frode Hansen, VG

På få år har kjøpesultne nordmenn klart å gjøre en vanlig fredag på tampen av november til en supershoppingdag – kjent som Black Friday, en tradisjon vi har hentet fra USA.

Ikke alle butikkene har klart å holde seg til bare fredagen, men det er altså den 23. november butikkene har satt en ring rundt i kalenderen.

Og mange holder det gående til «Cyber Monday» på førstkommende mandag.

Under finner du vår liste over butikker som hadde Black Friday/Black Week-tilbud i fjor, og som mest sannsynlig også har det igjen i år. Vi går igjennom lista fortløpende for å holde den så oppdatert som mulig.

Merk at lenkene under går rett til de aktuelle butikkenes nettsider. Vær klar over at noen kjører med kunstig høye førpriser. Vi har ikke sjekket tilbudene – lurer du på om de er gode eller dårlige, kan du sammenligne dem med hva andre butikker priser dem til og ikke minst selve prishistorikken på den aktuelle varen.

Sjekk også ut vår sak om de beste Black Week-tilbudene.

PS: Klikk på kategoriene for å få opp oversikten over alle butikkene.

Teknologi/elektronikk

Spill og programvare

Bøker og tegneserier

Leker og barn

Sport, klær og friluft

Sminke, kropp og apotek

Andre butikker

Tilbud i utlandet

Omtrent samtlige amerikanske nettbutikker holder Black Friday hvert år, og internasjonale forhandlere er også med. Blant de største navnene finner vi:

Bakgrunnen for det hele

At nordmenn gjerne tar opp nye tradisjoner er det ingen tvil om. På få år har mørke krefter fått innarbeidet slikt som Halloween, sushi, maratonløp, valentinsdagen, «Birken» og andre skumle ting. Nå har også den amerikanske kjøpsorgien «Black Friday» fått et solid grep på den norske shoppingsjela.

Da vi for første gang i 2010 skrev om hjemlige og utenlandske handlemuligheter i forbindelse med «Svartefredag» – som for øvrig er første fredag etter høytiden Thanksgiving – var det kun et lite knippe norske nettbutikker som hadde plukket opp tråden.

I tillegg var Black Friday-begrepet såpass ukjent at overskriften vår ble Nå er det julesalg på nett.

Utvidet til hele uken

I starten var salgsdagen forbehold kun fredagen, men startet så smått å endre seg for noen år siden.

Da var det Elkjøp som introduserte «Black Week», og i fjor var det samme konseptet videreført til en flokk av andre butikker. I år blir det trolig enda større, men «Black Week»-tilbud hos de aller fleste store kjedene.

Ikke kjøp noe du kommer til å angre på

Det er ingen tvil om at folk kan føle seg litt presset av andre mennesker i lett kjøpshysteri, så på selve dagen er det greit å tenke seg om to ganger før du drar kortet over det ene tilbudet etter det andre.

For ikke alt er like rimelig som det utgir seg for å være. I 2014 var ett av fire Black Friday-tilbud dyrere enn før.

Bruker du en pristjeneste, kan det altså være smart å sjekke prishistorikken. Noen butikker kan nemlig ha vært beregnende nok til å sakte sette opp prisene i forkant av Black Friday.

Usikker på hva du burde kjøpe? Følg våre kjøpetips. De vil dukke opp på Tek.no fortløpende i løpet av hele «Black Week»-uken.

annonse