Nyhet

Militæret i USA trenger hjelp til å lage «Iron Man»

Har ansatt Hollywood-selskapet bak film-drakten.

Det er ingen hemmelighet at det amerikanske militæret vil lage en «Iron Man»-aktig drakt til soldatene sine. Senest i februar fikk prosjektet grønt lys for å begynne å teste ulike drakter, og nå har de også erklært hvem som skal hjelpe dem med å realisere den hyperavanserte kampdrakten.

Får hjelp fra uventet hold

I tillegg til store navn i den private sektoren som ofte blir koblet til militære prosjekter, slik som Lockheed Martin, General Dynamics og Raytheon, skal de også få hjelp fra det amerikanske selskapet Legacy Effects. Dette er gjengen bak spesialeffektene i Iron Man-filmserien, som lagde draktene skuespilleren Robert Downey Jr. har på seg i filmene.

Skaperne av denne drakten vil hjelpe det amerikanske militæret.Foto: Marvel

Legacy Effects skal blant annet hjelpe til med å lage 3D-printede prototyper.

- Når vi lager noe til en film er alt bare på liksom. Nå er det imidlertid snakk om et militærprosjekt, og det blir noe helt annet, forteller Legacy-grunleggeren Lindsay MacGowan til Wall Street Journal.

Sliter med batteristørrelsen

Den største utfordringen til drakten TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit), skal være vekten, melder WSJ. Det er ventet at den vil veie så mye som 180 kilogram, og Pentagon skal ha sagt at det ikke er usannsynlig at 165 av dem vil være batteriet.

Drakten er nemlig ment å kunne både avfyre våpen, tåle skudd, holde oversikt over helsen til bæreren og gi bæreren ytterligere styrke og oversikt, og til slikt trengs mye energi.

Dermed vil batteriutvikling trolig være en sentral del for de mange selskapene som har blitt ansatt til å jobbe med TALOS. Foreløpig har det amerikanske militæret brukt 10 millioner dollar på prosjektet, uten at det er satt noe tak på utgiftene.

I februar i år ble det sagt at det amerikanske militæret håper å kunne bruke TALOS-drakter på slagmarken i løpet av 2018.

Vi kan lære mye fra tegneseriefiguren Tony Stark:
Her tar Elon Musk en «Iron Man»

(Kilde: Wall Street Journal via The Verge)

Les også
Slik kan Russlands fremtidige soldater se ut
Les også
USAs «Iron Man»-lignende drakt har blitt godkjent
annonse