Dette er verdens største OLED-skjerm

LG setter Guiness-rekord med OLED-monster på 710 kvadratmeter.

Å lage skjermer med abnorme dimensjoner kan være en effektiv måte å få oppmerksomhet på, og nå har LG havnet i søkelyset med et monster som rett og slett har skrevet seg inn i historien. Selskapet har nemlig avduket en alldeles gigantisk OLED-skjerm.

Den nye skjermen er installert i et kjøpesenter i Dubai og ble nylig registrert i Guiness rekordbok som verdens aller største OLED-skjerm.

Over 1,7 milliarder piksler

Skjermen har en størrelse på 709,69 kvadratmeter og en oppløsning på over 1,7 milliarder piksler. Nærmere bestemt opererer skjermen med 1 700 352 000 bildepunkter, noe som gjør at skjermen også innehar rekorden som den mest høyoppløselige veggskjermen i verden.

Skjermen pryder et akvarium i et kjøpesenter i Dubai.

Den digre skjermen er satt sammen av 820 tynne og fleksible OLED-paneler og har et «bølgete» design som følger formen til akvariet som skjermen er plassert over. LG skriver i pressemeldingen at fremstøtet er et ledd i å gjøre store og fleksible OLED-skjermer mer utbredt som «kunstverk i seg selv» i det offentlige rom.

LG er relativt alene om å investere stort i OLED-teknologien og har også tidligere vist frem ekstra store og fleksible modeller, for eksempel en 77-tommers sammenrullbar skjerm som attpåtil er gjennomsiktig.

Selskapet har nylig signalisert en videre, kraftig opptrapping av OLED-satsingen med en stor investering i et nytt produksjonsanlegg for OLED-paneler på 56 milliarder kroner. Målet med investeringen er å gjøre OLED-teknologien enda mer utbredt og møte den økende etterspørselen på markedet.

OLED kan imidlertid ennå være dyrt: LGs syltynne 77-tommer koster 200 000 kroner »

Les også
Nå skal LG gjøre OLED til allemannseie
Les også
LG planlegger å masseprodusere TV-er som dette
Les også
Denne digre OLED-skjermen er både fleksibel og gjennomsiktig
Les også
Denne AMOLED-skjermen kan tøyes
annonse