Til hovedinnhold

Denne lar deg kontrollere VR-omgivelsene kun med hjernesignaler

Det neste steget innen VR-teknologi?

Neurable

Vi serveres stadig nye idéer til kontrolløsninger innen VR-teknologien, et område hvor teknologien ennå har et betydelig modningspotensiale. Nå har det dukket opp et kontrollkonsept for VR som ikke bruker fysiske kontroller i det hele tatt, melder Engadget.

Et selskap som heter Neurable har avduket et kontrollsystem som innebærer å bruke hjernesignalene til å kontrollere omgivelsene i VR-verdenen. Konseptet beskrives på nettstedet Medium.

Teknologien er utviklet som tilleggsutstyr til VR-brillene HTC Vive og tar form som en slags hodebøyle med syv innebygde EEG-sensorer, som fungerer ved å registre hjernens elektriske aktivitet.

Teknologien kan blant annet brukes til å bla i menyer med..
Neurable

Lar deg spille helt uten fysiske kontroller

EEG-baserte interaksjonsløsninger er riktignok på ingen måte en ny oppfinnelse, men Neurable påstår at de har utviklet en plattform som slår andre, tilsvarende konsepter når det gjelder ytelse. Det har de gjort ved å kombinere «unik» nevrovitenskaplig innsikt med avanserte algoritmer som analyserer hjernesignalene i sanntid.

For å demonstrere teknologien har selskapet utviklet spill hvor man kan manipulere objekter og bekjempe fiender i VR-verdenen kun med hjernesignaler – helt uten håndholdte kontroller. I tillegg til spill tror Neurable imidlertid at teknologien kan få en lang rekke andre bruksområder, for eksempel helse, utdannelse og industri.

Foreløpig er konseptet laget for utviklere som forhåpentligvis skal finne spennende anvendelser, men på lengre sikt er håpet at teknologien skal bygges rett inn i VR-briller. Når vi får se dette, eller når vanlige forbrukere i det hele tatt får teste teknologien, er ennå uvisst.

Du kan finne mer informasjon på Neurables hjemmesider.

HTC har laget VR-briller som verken krever mobil eller PC »

annonse