Tek.no

Nyhet

Nå kommer det enda en 8K-skjerm på markedet

Men den nye ViewSonic-modellen koster fletta.

ViewSonic
10 Jan 2018 19:00

Det begynner å bli en del 4K-skjermer på markedet, men 8K må nok fremdeles regnes som relativt eksotisk, selv om stadig flere prøver å posisjonere seg i dette segmentet også. En av dem er ViewSonic, som på CES-messen avduket nettopp en ny 8K-modell.

Den nye skjermen heter VP3278-8K og en en 32-tommers skjerm med en oppløsning på saftige 7680 x 4320 piksler. Slipptidspunktet er angitt til fjerde kvartal i år, men det er uvisst når den kommer hit til Norge.

Dessverre foreligger det ikke så mange tekniske detaljer i skrivende stund, og ViewSonic nøyer seg i denne omgang kun med å bruke adjektivet «eksepsjonell» om fargegjengivelsen og ytelsen til skjermen.

ViewSonic

Koster cirka 50 000 kroner

Prisen har vi imidlertid allerede fått, og som andre modeller i denne klassen snakker vi ikke om en direkte billig skjerm. VP3278-8K får en amerikansk pris på 5200 dollar, som med norsk moms vil tilsvare godt og vel 50 000 norske kroner. Dette er på linje med andre 8K-modeller, for eksempel Dell UP3218K.

8K-skjermene- og TV-ene må ennå sies å være langt forut for sin tid med tanke på at 8K-innhold- og overføringsteknologi kommer til å være mangelvare en god stund, men i Japan har man allerede begynt å eksperimentere med 8K-sendinger.

ViewSonic har imidlertid også andre og rimeligere modeller på gang, deriblant en 27-tommers 4K-modell kalt VP2768-4K, som i tillegg til 3840 x 2160 piksler også byr på Thunderbolt 3-standarden. Denne modellen kommer i løpet av tredje kvartal i år og vil ha en amerikansk pris på 900 dollar, rundt 9000 kroner med norsk moms.

Hva som ender opp med å bli de norske prisene og lanseringsdatoene til de nye skjermmodellene fra ViewSonic er ennå ikke kjent.

Sony viste nylig frem en heftig TV med unik HDR-kvalitet »

Les også
Dette er en av de heftigste TV-ene som er laget hittil
Les også
LG avslører ultrabred 5K-skjerm med HDR
annonse

Les også