Til hovedinnhold

Apple Watch 3 slippes trolig til høsten, og vil ikke kreve en iPhone

Kommer med LTE-støtte, ifølge rykter.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Før Apple Watch 2 ble lansert dukket det opp rykter om at denne ville få støtte for vanlig mobilnettverk slik at klokken ikke trengte å bli paret med en mobil, men da Apple Watch Series 2 omsider kom viste dette seg å ikke stemme. Nå har det imidlertid kommet nye opplysninger om den tredje utgaven som virker lovende.

Som nettstedet 9to5mac melder har det kjente, og som regel troverdige, analyseselskapet KGI rapportert at Apple Watch 3 skal lanseres senere i år – og at smartklokken både vil komme med og uten LTE-støtte.

Underbygges av Bloomberg-kilder

Apple Watch 3 med LTE-støtte skal være på vei. Dette er Apple Watch Series 2.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Valget fremstår imidlertid som ganske logisk med tanke på at manglende mobilnett-funksjonalitet ofte trekkes frem som en av de viktigste årsakene til at folk flest ennå ikke har omfavnet smartklokke-segmentet.

Det vil også kunne gi Apple et viktig konkurransefortrinn på markedet med tanke på at det fremdeles er få smartklokker som kommer med mobilnett-støtte, til tross for at Apples konkurrerende Android Wear-plattform fikk LTE-støtte allerede i 2015.

Nettstedet Bloomberg var for øvrig også nylig i kontakt med kilder som hevdet at Apple har planer om å lansere en ny Apple Watch-modell med mobilnettstøtte i år, som bidrar til å gi de nye opplysningene desto mer troverdighet.

Beholder designet

Av andre opplysninger kan KGI også fortelle at den neste Apple Watch-klokken mest sannsynlig får det samme generelle designet som de eksisterende Apple Watch-modellene, og at den fortsatt vil tilbys i de to formatene på 38- og 42 millimeter.

Utover dette er opplysningene ennå sparsomme, og Apple har altså ennå ikke kommet med offisielle kunngjøringer.

Har du sett Huaweis nye Porsche-smartklokke?

annonse