Til hovedinnhold

Nå kommer det nye, offisielle Commodore-produkter

Ja, vi vet hva du tror – men det er ikke noen hvem som helst som nå har sikret seg navnet.

Individual Computers

Commodore-navnet har blitt brukt på mye rart i årene som har gått siden Commodore Business Machines gikk konkurs på nittitallet, og stort sett har de nye produktene hatt fint lite med de klassiske maskinene deres å gjøre.

Når vi nå hører at Commodore-navnet har havnet hos et nytt selskap, er det med andre ord lett å være kyniske og se for seg en ny mobiltelefon med Commodore-logo eller noe slikt.

C64 Reloaded.

Allerede involvert i retromarkedet

Denne gangen har lisensen havnet hos et litt annerledes selskap – tyske Individual Computers, med Jens Schönfield i spissen. Det som gjør Individual Computers annerledes enn alle de tidligere brukerne av Commodore-lisensen, er at de allerede har Commodore- og Amiga-relaterte produkter som en del av kjernevirksomheten sin.

I fjor lanserte de for eksempel C64 Reloaded, som er et nytt Commodore 64-hovedkort – fullstendig kompatibelt med det originale systemet, men med flere forbedringer og redusert strømbruk. I praksis en ny Commodore 64, altså.

Nytt hus for din gamle maskinvare.

Nye produkter planlagt i høst

I en pressemelding forteller de at vi kan se frem til to nye versjoner av C64 Reloaded, og at de snart vil gi ut tekniske detaljer om disse. Men deres første produkt er noe helt annet, nemlig nye Commodore 64-bokser basert på Commodores egne C64c-former.

Dermed kan du flytte Commodore 64-maskinvaren din inn i et helt nytt hjem, i tilfelle den gamle boksen er slitt (eller du vil ha en boks i en annen farge). Disse vil lanseres i høst.

Det som er litt interessant her, er at med C64 Reloaded og nye bokser basert på de originale formene, har Individual Computer i omtrent alt som skal til for å faktisk starte produksjon av skikkelige Commodore 64-maskiner igjen.

Samtidig er de et selskap som har lansert mange fantasifulle produkter (slik som Commodore 64-utvidelsen Turbo Chameleon) i årenes løp, så det kan godt tenkes at planene deres er enda mer ambisiøse enn som så.

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet for Spillhistorie.no, et norsk nettsted dedikert til nye og gamle spill. Der finner du mye mer retro- og Commodore 64-stoff – slik som historien bak lastemusikken i de gamle Ocean-spillene på kassett.

annonse