Nyhet

Verdens minste GeForce GTX 1080 er lansert

Gigabytes nye grafikkort bør passe til de fleste Mini-ITX-bygg.

Det har gått over ett år siden Nvidia slapp sitt GeForce GTX 1080, men det betyr ikke at grafikkortprodusentene eller kundene har sluttet å bry seg om mikroarkitekturen Pascal, som jo GTX 1080 er bygget på.

Nå har Gigabyte snekret sammen en ekstra liten versjon av det populære grafikkortet. Det fulle navnet er Gigabyte GeForce GTX 1080 Mini ITX 8G, og som du sikkert gjetter er det ment å kunne passe fint i Mini-ITX-kabinetter.

Det er ikke det første 1080-grafikkortet med begrenset størrelse – tidligere har vi i hvert fall sett GTX 1080 og GTX 1080 Ti fra Zotac i miniversjoner, men Gigabytes utgave er enda mindre.

(Såvidt) under 17 centimeter

Med en oppgitt lengde på 16,9 centimeter er det 4,2 centimeter kortere enn Zotacs GeForce GTX 1080 Mini – og skal da faktisk få plass i knøttekabinetter som Lian Li PC-TU100 og lignende småtasser.

Ifølge produktets hjemmeside er det den effektive vifta og underliggende varmerørsløsningen som sørger for at kortet holder de samme klokkefrekvensene som Nvidias eget referansekort.

Vifta er for øvrig semipassiv, som vil si at den står i ro når grafikkprosessoren ikke belastes nevneverdig.

I skrivende stund vet vi ikke noe om tilgjengelighet eller pris. Men vi regner med at den ikke er så mange dager unna, og at den vil legge seg på omtrent samme nivå som andre GTX 1080 ligger på – muligens litt høyere.

Trenger du noe enda hefigere?
Møt mektige GTX 1080 Ti >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Zotac slipper superkompakt GTX 1080 Ti-kort for vannkjølte PC-er
annonse