Tek.no

Nyhet Hotmail overhales og får nytt navn

Slik er Microsofts nye e-posttjeneste

Microsoft gir Hotmail tidenes overhaling og et nytt navn.

Hardware.no
1 Aug 2012 10:51

Microsoft lanserte i går e-posttjenesten Outlook.com. Vent litt, er det ikke Microsoft som står bak det relativt kjente Hotmail.com allerede? Joda, men med Outlook.com tar selskapet en helt ny tilnærming og et navneskifte tvang seg dermed frem. Det innebærer at du nå har sjansen til å skaffe deg en unik adresse på Outlook.com, nå er det førstemann til å registrere seg som gjelder.

Navnet Outlook.com har umiddelbart en meget sterk gjenkjennelseseffekt, da Outlook er navnet på Microsofts kjente e-postprogram for bedriftskunder. Outlook-navnet har også vært brukt om det programmet som fulgte med Windows XP i sin tid, nemlig Outlook Express.

Nytt grensesnitt

Det første som slår mot deg på Outlook.com er et, enn så lenge, rent og pent grensesnitt. Har du allerede tittet litt på det kommende operativsystemet fra Microsoft, Windows 8, vil du nok raskt kjenne deg igjen. Grensesnittet er tydelig inspirert av Metro-konseptet på Windows 8, og skal være enkelt i bruk på tvers av flere enheter via Exchange ActiveSync. Exchange ActiveSync går helt kjapt ut på at e-posten din ligger lagret på en egen server, så blir ting dyttet ned til den enheten du til en hver tid benytter, endringer blir sendt opp igjen til serveren. Dermed kan du enkelt jobbe mot samme konto på tvers av flere enheter.

Grensesnittet skal ifølge Microsoft også ha blitt effektivisert, slik at man bruker færre piksler på menyer og mer på å vise faktisk innhold. Om denne første utgaven står det også at det ikke brukes plass på reklame, men hvordan dette blir i den endelige versjonen er uklart. Litt av poenget er at tjenesten skal bli enkel å bruke på mobile enheter, som gjerne har litt lavere oppløsning enn vanlige datamaskiner.

Om du vil ta en titt allerede i dag så er grensesnittet tilgjengelig på eksisterende Hotmail.com- og Live.com-kontoer. Du kan også registrere en ny konto på Outlook.com.

Kobler seg mot Facebook, Google og LinkedIn

Outlook.com holder seg helt i tiden og tilbyr tilknytning mot både Facebook, Twitter og LinkedIn. Mer spennende er det kanskje at dette også gjelder Google. Google er på mange måter en solid konkurrent, spesielt med sin e-posttjeneste Gmail. For deg og meg høres dette derimot veldig positivt ut, med tilgang på dokumenter på tvers av en rekke tilbydere.

På toppen av det hele skal det komme en integrasjon mot telefonitjenesten Skype. Dermed skal du kunne få alt at statusoppdateringer, meldinger og oppdatert kontaktinformasjon rett inn i e-postklienten. Om du ikke liker tanken på å få all informasjon inn på en slik måte så er det på ingen måter et krav å benytte seg av muligheten. Og om du vil, så kan du selv sette opp hva som skal vises og hva du selv vil dele.

Du får også tilgang på Office Web Apps, i form av Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Dermed kan du redigere dokumenter rett i e-postleseren. En kobling mot SkyDrive er også på plass, slik at du kan dele og lagre ulike dokumenter og bilder.

Sorterer e-posten din

Outlook.com vil også sortere e-posten din. Dette gjøres ut fra hva som kommer fra kontakter, hva som synes å være oppdateringer fra sosiale medier, hva som fremstår som reklame og det som synes å være informasjon knyttet til netthandel.

Denne sorteringen kan hjelpe deg videre med å sette opp egne regler for hva som skal skje med ulike former for informasjon. Det er lett å tenke seg at man har en innboks halvfull av reklame, men ved å kjøre sorteringen vil man da kunne få opp en rekke avsendere av reklame, og så sette en regel som sender alt dette til en egen reklamemappe. På gamlemåten måtte man ha funnet frem til alle selv og satt opp regler deretter.

Gmail er en sentral konkurrent

Det er liten tvil om at Hotmails glanstid er over, og det med god margin. Hotmail var selve definisjonen på nettbasert e-post da det ble sluppet i 1996. Gmail fra Google har derimot vært en het potet i lengre tid nå. Derfor skal vi nok heller ikke se bort fra at lanseringen av Outlook.com er et forsøk på å utfordre Gmails popularitet.

Med å droppe Hotmail-navnet slipper man en del av de negative assosiasjonene som er forbundet med navnet, samtidig som man får utnyttet merkevarenavnet Outlook på en helt annen måte enn tidligere.

Hva synes du? Kommer du til å bytte fra Gmail eller Hotmail? Diskuter gjerne i forumtråden under.

Les også: Så lekkert er Windows 8

Les også: Mer om Skydrive

(Kilde: Microsoft)

Les også
Gmail blir oppgradert
Les også
Nå er Hotmail død for godt
Les også
Snart trenger du ikke Skype for å skype
Les også
Google vil gi deg e-post-treff når du søker
Les også
Nå kan du sjekke om e-postene dine blir lest
Les også
Nye Office er her – prøv det selv
Les også
Nå er Gmail størst
Les også
Microsoft forbedrer SkyDrive
annonse

Les også