Tek.no

Nyhet

Datamusen som kan sveve

«The Bat» flyr helt på egen hånd.

KIBARDINDESIGN
7 Mar 2013 06:00

Museprodusenter i dag har mange forskjellige ting de kan skryte av. Høy sensitivitet, ergnomisk design, trådløs dataoverføring og haugevis av knapper er ofte gjengangere på pressemeldinger vi mottar.

De har imidlertid lite å stille opp mot «The Bat», skapt av Kibardin Design. Denne musen kan nemlig sveve.

Ekte eller ikke?

Det første spørsmålet er selvfølgelig om dette er et reelt produkt eller ikke.

Ifølge produktsidene er musen i foreløpig «test- og markedsføringsfase». Vi antar at dette faktisk betyr at den er på vei til markedet, selv om det muligens vil ta en god stund.

Det neste spørsmålet er hvordan «The Bat» faktisk fungerer. Trosser den alle naturens lover? Hvordan svever den? Kibardin Design forteller på nettsidene sine at datamusen holder seg opp fra musematten ved hjelp av en stor, magnetisk ring, som kranser rundt den tradisjonelle museformen.

Lar du den sveve på egen hånd vil den holde en avstand på rundt 40 millimeter til platen under, men legger du hånden på den vil den synke ned til bare ti millimeter. Hånden din bør imidlertid ikke veie mer enn én kilo. Da vil musen synke for langt ned, og den vil antageligvis ikke fungere i det hele tatt.

Ideen bak den futuristiske designen er å forhindre slitasjeskader i underarmen, noe som ofte kan ramme folk som sitter for mye foran datamaskinen.

Pris, tilgjengelighet og generell eksistens er helt uvisst.

Trenger du hjelp til å holde deg vekk fra kontorstolen? Her er 7 grunner for hvorfor du ikke bør sitte »

Les også
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass
Les også
Denne lar deg fjernstyre roboter med tankene
Les også
Armbåndet som lar deg styre alt
annonse