Til hovedinnhold

Den elektriske trusa gir deg støt i rumpeballene

Hindrer liggesår hos folk som ligger mye i senga.

Å få elektriske støt i rumpa lyder ikke særlig forlokkende, men det kan være svært gunstig for noen mennesker.

Dersom en person ligger mye i senga uten å snu seg, øker risikoen for å utvikle liggesår. De verste liggesårene kan grave seg helt inn til beinet og kan, i verste fall, være livstruende. Lidelsen er spesielt utbredt hos funksjonshemmede og folk med fedme.

Det er her det Smart-e-pants kommer inn. Den nyutviklede underbuksa sender med jevne mellomrom elektriske støt inn i pasientens bakdel. Den svake pulsen får pasienten til å snu seg littegrann.

– Dette letter presset på huden, øker blodsirkulasjonen og hindrer liggesår i å oppstå, sier Dr. Sean Dukelow fra universitetet i Calgary til ABC News. Psykiateren presenterte nylig den smarte underbuksa på Neuroscience 2012-konferansen i New Orleans.

Ingen fikk liggesår

Og det ser ut til at metoden fungerer. Supertrusa ble testet på 37 pasienter med ryggmargskader, og ingen av dem utviklet et eneste trykksår i løpet av en hel måned.

– Liggesår kan være fryktelig svekkende. De er like vanlige i dag som på 40-tallet, hvilket indikerer at dagens forebyggende metoder ikke virker. Vi håper at dette nyskapende og lettbrukte systemet vil gjøre en forskjell i livene til millioner av mennesker, sier Robyn Rogers, forsker ved universitetet i Calgary, til BBC.

Les også: Facebook-jakka gir deg en klem når noen liker deg

Kilder: BBC, ABC News

Les også
Bygde Tors hammer på 80 000 volt
Les også
Nå hacker de hjernen til Stephen Hawking
Les også
Amerikanske soldater får Kevlar-underbukser
Les også
Sjekk synet ditt på nettet
annonse