Til hovedinnhold

Galaxy S4 Google Edition kommer neppe til Norge

Samsung: – Den er det Google som har ansvaret for.

Google IO Webcast
Finn Jarle Kvalheim

Under forrige ukes Google IO lanserte søkegiganten sin egen versjon av Samsung Galaxy S4. Utgaven skal leveres uten Samsungs tilpasninger – altså med helt rene Android-menyer. Ellers skal telefonen være helt lik Samsungs vanlige toppmodell.

I tillegg til rene Android-menyer har telefonen åpen "bootloader", som i praksis betyr at det er enklere for folk å legge inn andre Android-utgaver på telefonen. Dermed går den rett inn i samme segment som Nexus-telefonene, som har vært favoritter blant brukere som ønsker å tilpasse telefonene sine fra innerst til ytterst.

Les også: Google vil selge ren Galaxy S4

Lite trolig at den kommer hit

Den viktigste ulempen for oss nordboere er at telefonen neppe vil bli solgt her.

Galaxy S4 Google Edition vil bli håndtert av Google selv, og ikke av Samsung, får vi opplyst fra Samsung i Norge.

Googles danske hovedkontor kjenner foreløpig ikke til om Galaxy S4 Google Edition vil komme til Norden. Fra Googles hovedkontor i Norge har vi ikke fått svar på om de vil gjøre noen innsats for å ta telefonen til Norge.

Google skal internasjonalt ha bekreftet at den telefonen bare vil selges i USA i starten. Per i dag selger ikke Google noe av sin maskinvare i de nordiske landene.

En «Nexus» med minnekort

Det vi vet med sikkerhet om Galaxy S4 Google Edition, så langt, er at den vil selges gjennom Googles salgskanaler i USA, fra 26. juni. Prisen vil være 649 dollar, eller omtrent 3800 kroner.

For det får du en utgave med 16 GB lagringsplass, 4G/LTE og minnekortplass. Dette blir dermed første gang på to år Google leverer en helt "ren" Android-telefon som også har støtte for minnekort.

Siden det er en 4G-variant vil den få samme brikkesett som den norske telefonen, altså Snapdragon 600 fra Qualcomm.

Frekvensstøtte?

Hvilken av 4G-utgavene Google satser på er også ukjent. Det fins nemlig en egen utgave av Galaxy S4 som er skreddersydd for den amerikanske operatøren AT&T. AT&T og T-Mobile var de to operatørene som ble nevnt under lanseringen.

Siden det dreier seg om en telefon som rettes spesielt mot utviklere, vil vi gjette på at det er snakk om den internasjonale 4G-utgaven, som er den vi kan kjøpe her til lands. Dette har vi foreløpig ikke vært i stand til å få bekreftet.

Hvilken versjon det blir spiller ingen rolle for grunnleggende internettbruk og telefon i i Norge. Alle Galaxy S4-versjonene som er i salg i dag kan fungere på frekvensbåndene vi bruker til GSM og 3G i Norge. Det er selve 4G-funksjonaliteten som muligens ikke vil virke.

Les alt om lanseringene på Google IO

Mer om
annonse