Her er Seagates nye gromdisk

Barracuda-navnet skrotes når Seagate nå kommer med en ny modell.

Harddiskprodusenten Seagate burde være kjent for de fleste av våre faste lesere, og det samme gjelder for merkenavnet Barracuda – harddisker har blitt kalt opp etter den strømlinjeformede rovfisken siden begynnelsen av 90-tallet.

Nå tyder alt på at Seagate kaster det gamle navnet på båten, og bytter det ut med noe som er litt mindre fishy. De vanlige 3,5-tommers diskene vil fremover hete noe såpass enkelt som Desktop HDD.

Det starter dog ikke helt fra begynnelsen – hele navnet er Desktop HDD.15, der tallet 15 hinter til at denne like godt kunne fått navnet Barracuda 7200.15. Det ville nemlig ha blitt den 15. generasjonen i rekken av Barracuda-disker med rotasjonshastighet på 7200 RPM.

4 TB på plass

Storegutten i den nye Desktop HDD.15-familien er en splitter ny modell med 4 terabyte kapasitet og fire plater, SATA 6 GB/s grensesnitt, 64 MB cache og en gjennomsnittlig overføringshastighet på 146 MB i sekundet, ifølge spesifikasjonene (PDF). Pris og tilgjengelighet vet vi ikke noe om i skrivende stund.

Etter en overgangsperiode vil også størrelsene fra Barracuda 7200.14-serien innlemmes i den nye familien. Du vil da kunne velge mellom 250 GB, 320 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB og 4 TB kapasitet.

To milliarder disker

Samtidig med annonseringen av sin nye harddisk, feirer Seagate at de nå har levert to milliarder harddisker. Og det er stadig behov for mer plass – det er ikke mer enn fire år siden de nådde milepælen på en milliard.

Kilde: Softpedia

Les også
HGST fordobler harddiskplassen med ny teknologi
Les også
Seagate Backup Plus Portable: En liten og lur ekstern harddisk
Les også
Fem terabyte fra WD i 2013
Les også
Tynnere, raskere og større hybriddisker
annonse