Til hovedinnhold

Google tar opp kampen med Spotify og WiMP

– Det er for vanskelig å finne ny musikk.

Google IO Webcast

Googles IO-konferanse er en årlig affære. Søkegiganten bruker den til å lansere ny teknologi – enten det dreier seg om tjenester eller dingser. I år ble det mange tjenester, og få dingser.

Les også: Google vil selge ren Galaxy S4

«All Access»

Blant de viktigste nye tjenestene er et tillegg til Google Music. All Access heter tjenesten. Streamingtjenesten gir fri tilgang på et hav av musikk, akkurat som Spotify og WiMP.

Google hevdet under lanseringen at de andre tjenestene ikke gjør det enkelt for brukeren å finne ny musikk, og at konkurrentene mangler redaksjonelt innhold.

Dermed er Googles salgsargument nøyaktig det samme som vår hjemlige streamingtjeneste, WiMP, bruker.

Musikktjeneste som kjenner deg

Google vil i tillegg integrere søketeknologien sin tungt i tjenesten. Tjenesten skal kjenne deg, og hvis alt går etter planen, skal den kunne servere deg musikken du vil høre, med minimalt med anstrengelse fra din side.

– Hvorfor føles det som arbeid å holde orden på spillelistene mine, spurte sjef for Googles musikktjenester, Chris Yergha fra scenen.

Foreløpig er ikke Google Music tilgjengelig i Norge, og selskapet sa ikke noe om hvilke land All Access vil bli tilgjengelig i.

I USA vil tjenesten koste ti dollar, eller omtrent 60 kroner. Brukere som melder seg på tjenesten før sommeren vil få tilgang til all musikken de måtte ønske seg enda billigere – åtte dollar, eller rett under femtilappen må de ut med.

Den siste store oppdateringen av Spotify kom i november: Nå kan du bruke Spotify i nettleseren »

annonse