Tek.no

Nyhet

Sonys første radioer med DAB+

4 Apr 2011 20:00

Sony har introdusert sine to første radioer med teknologien DAB+. De portable radioene heter XDR-S16DBP (vist ovenfor) og XDR-C706DBP – og har begge DAB/DAB+/FM-tuner og et slankt, retroaktig design.

DAB+ er en oppdatering av det eksisterende DAB – en digitalisering av radioteknologien. DAB+ skal tilby en rekke forbedringer i forhold til DAB, deriblant bedre lydkvalitet og et større antall kanalmuligheter. I Norge har regjeringen tidligere utvist et ønske om å satse på DAB+ via en stortingsmelding.

Visuell radioavspilling

XDR-S16DBP har et kabinett av treverk, ti innstillinger for DAB/DAB+, en LCD-skjerm, hodetelefonutgang, to 0,8 watts høyttalere og sovefunksjon, samt ytterligere ti innstillinger for FM-stasjoner.

XDR-C706DBP er en klokkeradio med fire forskjellige innstillinger for alarm, en snooze-knapp og tidsinnstilt sovefunksjon. Ellers har den akkurat samme antall DAB+/DAB/FM-innstillinger som XDR-S16DBP, men har en større LCD-skjerm og en utgangseffekt på 0,4 watt.

Pris og tilgjengelighet

Begge radioene er tilgjengelig i norske butikker, med en startpris på 1295 kroner for XDR-S16DBP og 1195 kroner for XDR-C706DBP.

(Kilder: Akihabara News, CrunchGear, Reghardware, What Hi-Fi?, pressemelding)

Les også
Vi får snart full DAB-dekning
Les også
Pass på – ikke DAB av!
Les også
Sony slipper Blu-ray-snadder
Les også
Retro DAB-radio med dokking
Les også
FM-radioen skal bort i 2017
Les også
Sony med radioopptaker
Les også
DAB-radio for Onkyos 7-serie
annonse