Tek.no

Nyhet

Google vil gi deg e-post-treff når du søker

Integrerer Gmail i søketreffene.

Google
13 Aug 2012 10:23

Googles altomfattende søkemotor skal bli hakket bedre. Denne uken har en liten gruppe brukere fått et Gmail-kontoene sine integrert i Google-søket, slik at både nettsider og e-poster dukker opp i hver sin kolonne når de søker på noe.

Åpner slusene

Den nye funksjonen ble først omtalt av selskapet forrige uke, men det er først nå noen har fått tilgang til funksjonen. Ideen er å gjøre hvert søk enda mer relevant. I eksempelet Google bruker, søker du for eksempel etter informasjon om sykling rundt Tahoe-sjøen.

Tilfeldigvis har du fått en e-post om akkurat dette tidligere, hvor en kamerat hadde lagt ved et sykkelkart over området. På høyresiden av skjermen vil dette dukke opp som et e-post-søkeresultat, mens de vanlige søkene dukker opp under tekstfeltet som vanlig.

Valgfritt

Funksjonen er helt og holdent valgfri, og er ikke satt på til vanlig hvis du ikke spesifikt ber om å få den aktivert. Den er fortsatt ikke tilgjengelig for alle, men Google lar brukere melde seg på som prøvekaniner. Flere av de som har meldt seg på har allerede fått tilgang til funksjonen.

For å se e-post-resultatene skal du bare trenge å trykke på en liten knapp, og et lite utdrag av relevante e-poster vil dukke opp. Trykker du på en e-post-konversasjon får du opp hele e-post-tråden direkte i samme vindu, i stedet for å bli slengt over i Gmail.

Hvis du er interessert i å prøve funksjonen kan du melde deg på prøveperioden via Googles nettsider.

– Vi skal være forsiktige

Det å bruke e-poster som søkegrunnlag har ikke overraskende fått et par øyebryn til å heve seg, og Google er klar over at de må trå varsomt:

– Vi må gjøre dette veldig forsiktig, vi forstår det, forteller Amit Singhal, direktør for søk i Google til New York Times.

En annen måte Google ser for seg å kunne bruke e-post-informasjonen din til å forbedre søk er for eksempel hvis du har en flyreservasjon, og en e-post som bekrefter ruten din. Alt du skal trenge å gjøre i Google er å søke på "my flight", og informasjonen som er lagret på Gmail-kontoen din skal dukke opp, og vise deg når flyet går.

Les også: Google får millionsmekk etter personvernblemme

(Kilde: The Verge)

Les også
Google får millionsmekk etter personvernblemme
Les også
– Fildelingsgigant lagt i grus som gave til USA
Les også
Her raider de hjemmet til Megaupload-grunnleggeren
Les også
Apple stopper passordbytte for iCloud
Les også
Slik er Microsofts nye e-posttjeneste
annonse

Les også