Tek.no

Nyhet

HTCs Windows Phone 8-mobiler avslørt?

"Rio", "Accord" og "Zenith" har dukket opp i ryktespaltene.

9 Aug 2012 11:04

At Nokia vil lansere nye Windows Phone 8-modeller under Nokia World i starten av september virker sannsynlig. Nå ser det ut til at HTC også vil lansere sine første WP8-mobiler i den tredje uka i september, ifølge WMPoweruser. Nettstedet har fått infoen fra den kinesiske nettsiden WPDang, som igjen viser til "to nyhetskilder".

De tre nye HTC-modellene går under kodenavn "Rio", "Accord" og "Zenith".Førstnevnte skal være en rimeligere modell med litt begrensede funksjoner. Accord og Zenith skal angivelig tilsvare henholdsvis One S og One X i Windows Phone 8-kategorien, men det er usikkert om de også vil ligne fysisk på disse Android-modellene.

Les også: Test av HTC One S og HTC One X

Rio, Accord og Zenith

Ifølge WPDang ska Rio ha en 4-tommers WVGA-skjerm, 14,4 Mbit/s HSPA og et 5-megapikselkamera med videoopptak i 720p. Denne skal ha en S4 Plus-systembrikke fra Snapdragon med to prosessorkjerner (Krait), men kun 512 MB RAM.

Accord har en litt større skjerm - en 4,3-tommers 720p Super LCD 2, ifølge kineserne. Med 8-megapikselkameraet skal du kunne ta video i 1080p (full-HD). HTC Accord har ifølge rapportene både støtte for 42 Mbit/s HSPA+ og NFC. Denne har sannsynligvis en Snapdragon-systembrikke med en tokjerners Krait-prosessor, samt 1 GB RAM.

Toppmodellen vil etter alt å dømme være HTC Zenith. Denne har en relativt stor skjerm - en 4,7-tommers 720p Super LCD 2. Zenith skal ha samme type 8-megapikselkamera som Accord, og også støtte for høyhastighets-3G inntil 42 Mbit/s HSPA+. Windows Phone- 8-flaggskipet til HTC vil ifølge rapportene ha en firekjerners Snapdragon-prosessor, men nøyaktig hvilken det er snakk om er ikke opplyst.

Bra pikseltetthet

Accord og Zenith har som nevnt en "720p Super LCD 2"-skjerm. Denne har etter sigende en pikseltetthet på 300 ppi (piksler per tomme), og når med det standarden for "retinal display".

De tre modellene lanseres altså i september. Rio og Accord kommer i salg i oktober, mens Zenith er ventet "i løpet av fjerde kvartal". Vi vet foreløpig ingenting om hvorvidt disse modellene kommer i salg i Norge.

Les også: Nye HTC One X+ på ryktebørsen

(Kilder: WMPoweruser, WPDang)

annonse

Les også