Nyhet

– ZTE må øke prisen

I 2015 har ZTE planer om å selge 100 millioner mobiler i året på verdensbasis.

Selskapet Zhongxingxin Telecommunication Equipment Corp, nå kjent som ZTE, har store planer om å løfte merkevaren sin de neste årene. I dag kjenner vi ZTE best her til lands som en produsent av billige Android-mobiler, samt at de også har levert en del utstyr til mobilselskapene.

Det mange kanskje ikke vet er at ZTE er verdens fjerde største mobilprodusent, og femte største produsent av telekommunikasjonsutstyr. I forbindelse med fremleggingen av sine kvartalstall hevdet selskapet at de neste tre årene vil være avgjørende for den kinesiske produsenten. Målet er å selge 100 millioner mobiler i året innen 2015, og samtidig øke prisen på telefonene, ifølge Reuters.com.

Må forandring til

ZTEs brutto fortjenestemargin i 2011 var på 15,18 prosent - ned 3,81 prosent fra året før. For å snu trenden tror analytiker Huang Leping i Nomura Securities at ZTE må gjøre forandringer, men de er også avhengige av å lykkes i nye markeder.

– Vi snakket nylig med noen komponentleverandører og det virker som om mobilprodusenter som ZTE ikke vil være i stand til å redusere kostnadene på råmaterialer. For at ZTE skal forbedre sin fortjenestemargin, må de øke gjennomsnittssalgsprisen - og om de vil gjøre det vil i stor grad avhenge av deres salg i de nordamerikanske- og japanske markedene, sier Leping ifølge Reuters.com.

Analytiker Adam Leach i Ovum sier noe av det samme - nemlig at ZTE bør satse på å lage dyrere mobiler, fordi det også vil bety høyere fortjenestemarginer på mobilene.

Vil lage "neste generasjons Note"

En slik strategi kan det virke som om også ZTE ser for seg. Selskapet antyder i alle fall at de vil fokusere på å lage nyere modeller som har bedre spesifikasjoner enn de som er i salg i dag.

– Vi ønsker å komme opp med den neste generasjonen av et Galaxy Note-type produkt – en kombinasjon av en mobiltelefon og et nettbrett, sier Lv Qianhao, sjef for produktstrategi hos ZTE.

ZTE er foreløpig lite kjent som mobilprodusent utenfor Kina. Toppmodellen ZTE Era som ble lansert på Mobile World Congress kan imidlertid være en av de første mobilene som setter ZTE på kartet for folk flest. Era kan friste med både Tegra 3-brikke, Android 4.0 og 4,3-tommers skjerm med QHD-oppløsning (960 x 540 piksler).

Les også: Storslipp fra ZTE i Barcelona

(Kilde: Reuters.com)

annonse