Nyhet

– Oppo velger Windows Phone 8

Men mobilen kommer ikke før Microsoft støtter større Full-HD-skjermer.

Kinesiske Oppo har så vidt introdusert seg på det europeiske markedet med den nylig lanserte toppmodellen Oppo Find 5. Denne Full HD-mobilen skulle på papiret være et rimeligere alternativ til Android-toppmodellene, med en prislapp på litt under 4000 kroner etter skatter og avgifter inn til Norge.

Nå melder WMPoweruser at Oppo også er i ferd med å utvikle en Windows Phone 8-mobil. Disse ryktene stammer fra Oppos markedsdirektør Li Ying Ming, som publiserte konseptbilder av en slik mobil på sin Sina Weibo-side (á la Twitter).

Disse bildene la Oppos markedsdirektør ut på Sina Weibo.Foto: Sina Weibo via WMPoweuser

Venter på GDR3?

Ming sier ifølge kilden at deres utviklerversjon av Windows Phone 8 støtter 1080p Full-HD. Dette skulle tilsi den såkalte General Distribution Release 3 (GDR3), en mindre oppdatering som er på trappene. Før den kommer, ruller riktignok Microsoft ut GDR 2, som blant annet gir bedre støtte for Xbox Music, FM Radio, og Skype, samt andre mindre oppgraderinger, ifølge The Verge

Oppdateringen som kalles GDR3 skal imidlertid inkludere støtte for skjermer på 5- og 6 tommer med 1080p-oppløsning, samt firekjernersprosessorer. Oppo vil angivelig vente med å slippe sin Windows Phone 8-mobil til denne oppdateringen rulles ut. Og det blir trolig en gang til høsten.

Både GDR2- og 3 er relativt små oppdateringer, i alle fall med tanke på at disse blir de første siden Windows Phone 8 ble lansert for åtte måneder siden. I starten av 2014 vil Microsoft etter sigende slippe oppdateringen med kallenavn "Blue," og denne blir trolig mer omfattende. Foreløpig sier ryktemakerne lite om denne 2014-oppdateringen, annet enn at den vil gi støtte for VPN.

Les også: Windows-mobiler kan snart få Full-HD-støtte

(Kilder: WMPoweruser, The Verge)

Les også
Vertu lanserer ny luksusmobil
Les også
– Microsoft tjener milliarder på Android
Les også
Windows-mobilene kan snart få Full HD-skjermer
Les også
I dag begynner Oppo-salget i Europa
Les også
Kinesisk råtass-mobil kommer til Norge
annonse