Nyhet

Overvåk deg selv med denne appen

Laster opp tilfeldige bilder fra telefonen din til NSAs Twitter-konto.

Flere brukere har alt kommentert den nye appen.

Etter de siste ukenes sirkus rundt overvåking og spionasje, er det kanskje ikke overraskende at app-utviklere også vil være med på moroa. I Googles Play-butikk kan du nemlig laste ned USA Prism Plus – en app litt utenom det vanlige.

Appen presenteres som Plus-utgaven av overvåkingsregimet Prism, det enorme programmet USAs National Security Agency (NSA) nok gjerne ville beholdt hemmelig en stund til.

Les mer om overvåkingsskandalen Prism på Hardware.no

Tar bilder på tilfeldig tidspunkt

– Mer enn 300 millioner amerikanere nyter godt av tjenesten USA Prism Lite, et enormt datainnsamlingsnettverk. Gjennom NSAs globale virksomhet kan også utallige andre mennesker, verden rundt, nyte godt av tjenesten. USA Prism Plus gir deg muligheten til å legge til fotografisk bevis, for å vise at du ikke driver med ulovligheter, står det å lese i beskrivelsen av appen.

Det appen gjør er å fotografere med mobilkmeraet på tilfeldige tidspunkt, og uten at du vet det. Appen kan deretter automatisk laste opp bildene til Twitter.

En slik app krever selvsagt noen tillatelser før den kan kjøre. Vi merker oss at den kan veksle tilfeldig mellom hovedkamera og frontkamera på telefonen.

Send bildene rett til NSA

Hvis du ønsker det kan den sende bildene direkte til NSAs Twitter-konto, slik at overvåkerne enkelt kan konstatere at du ikke gjør noe ulovlig.

Det er flere kontoer som dukker opp hvis du søker etter NSA på Twitter, og vi er jaggu ikke helt sikre på akkurat hvor bildene dukker opp. Men, det er jo en del av spenningen med en slik app som dette.

Føler du at amerikanske myndigheter ikke kjenner deg godt nok? Appen finner du her.

For ordens skyld: Appen har ingenting med NSA å gjøre, og må betraktes som humor. Når det er sagt ser den faktisk ut til å gjøre akkurat det beskrivelsen sier, så om du ikke vil ha tilfeldige bilder fra mobilkameraet ditt på Twitter kan det være lurt å ikke installere den.

Du kan finne langt mer nyttige apper i oversikten ukens utvalgte apper.

Les også
Denne appen beskytter mobilen
Les også
Ukens utvalgte apper: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Ukens utvalgte apper til iOS, Android og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Se hva som rører seg på appfronten nå
annonse