Til hovedinnhold

Ny iPhone-oppdatering gir deg masse nytt

iOS 7.0.3. er ikke en hvilken som helst oppdatering.

Niklas Plikk, Teknofil.no

Apple hadde mye nytt å vise frem i går. I tillegg til å avsløre to nye nettbrett, nye datamaskiner og OS X Mavericks, oppdaterte Apple også sitt mobiloperativsystem iOS 7.

Den nye oppdateringen, iOS 7.0.3. kommer med overraskende mye nytt, spesielt med tanke på hvor kort tid siden det var Apple slapp den første utgaven av iOS 7.

Lar deg lagre passord i skyen

Den største nyheten i den nye oppdateringen er direkte koblet opp mot OS X Mavericks, og heter iCloud Keychain, eller nøkkelring på norsk. Tjenesten ble først vist frem på WWDC-konferansen i sommer, og fungerer som en skylagringstjeneste for brukernavn, passord og kredittkortnummer.

Tjenesten skal være sikret med kraftig kryptering, nærmere bestemt 256-bit AES-kryptering, og Apple lover at funksjoner som autoinnfylling og synkronisering på tvers av Apple-enhetene dine skal være helt trygt.

Skru av menyanimasjoner

En nevneverdig oppdatering i iOS 7.0.3-utgaven er muligheten til å fjerne flere animasjoner fra operativsystemet. Etter lanseringen av iOS 7 har flere brukere klaget på at de blir sjøsyke av åpningsanimasjonen av apper og 3D-effekten på hovedmenyene.

Denne effekten kan nå skrus av, og apper vil åpnes på samme måte som i tidligere iOS-utgaver:

Som en følge av den nye nøkkelringfunksjonen har Safari fått en passord-generator, som hjelper deg å lage vanskelige passord, som nettleseren senere vil hjelpe deg å huske.

De andre endringene er som følger:

  • Rettet en feil i iMessage som hindret meldinger å bli sendt
  • Økt stabilitet i iWork-apper
  • Fikset feil som fikk Siri og VoiceOver til å spilles av i dårlig kvalitet
  • Fikset feil som lot folk komme seg forbi låsskjermen uten å bruke kode

Nye iWork- og iLife-apper

I tillegg til å oppgradere iOS 7 har Apple fornyet alle produktivitetsappene i iWork-serien og kreativitetsappene i iLife-serien. Disse appene er ifølge Apple nydesignet fra bunnen av for å dra full nytte av OS X Mavericks på Mac og iOS 7 på iPhone og iPad.

iWork består av tekstbehandleren Pages, regnearket Numbers og presentasjonsprogrammet Keynote, mens iLife består av bildeprogrammet iPhoto, videoredigeringsprogrammet iMovie og musikkprogrammet GarageBand. Alle produktene finnes både til iPad, iPhone og som Mac-programmer.

En av de store nyhetene i iWork er at det nå er blitt enklere å samarbeide om å jobbe på dokumenter. Alt kan lagres i Apples nettskytjeneste iCloud, slik at dokumentene er tilgjengelig fra hvor som helst, via en nettleser. Via icloud.com får du opp de samme dokumentene som på iPhone, iPad eller i iWork-programmene på Mac, og du har faktisk også mulighet til å redigere dokumentene direkte i nettleseren.

iWork- og iLife-appene er nå blitt gratis når du kjøper nye iOS-enheter.

Få også med deg vår guide til hva som er nytt i iOS 7 »

...og vår guide til nye iCloud »

(Kilde: Apple Insider)

annonse