Til hovedinnhold

Dumper prisen på Lumia 620

Nokia tar aggressive grep for å kapre markedsandeler fra
konkurrentene.

Nokia

I Asia har Nokia nå begynt å prise mellomsjiktmodellen Nokia Lumia 620 20 prosent lavere enn HTC 8S, det nærmeste man kommer en tilsvarende telefon som også har Windows operativsystem.

Dette regnes som aggressiv prising, siden Nokia Lumia 620 på papiret har bedre spesifikasjoner enn HTC 8S. Blant annet har Lumia 620 høyere skjermoppløsning og dobbelt så stort internminne som konkurrenten.

Analytikerne tror Lumia 620 vil være avgjørende for om selskapet får et gjennombrudd for sine Windows-telefoner. Den er på markedet før Blackberrys ventede konkurrent, samtidig som konkurrenter som Samsung og LG ikke har entret Windows Phone-markedet i nevneverdig grad ennå.

Vinn eller forsvinn

Nokia er allerede i full gang med å lansere Lumia 620 i det asiatiske markedet. Den europeiske lanseringen kan bli fremskyndet med noen uker, med mulig start så tidlig som slutten av januar.

I Thailand har Nokia lansert Lumia 629 til en pris på 8250 baht, som tilsvarer 275 amerikanske dollar. HTC 8S koster 9990 baht. Dersom kundene ikke er interessert i telefonen til den prisen, vil Windows-phone-grupperingen måtte ta noen tøffe beslutninger, tror nettstedet BGR.

Den relativt store interessen for toppmodellen Nokia lumia 920 har vært et lyspunkt for Nokia. Torsdag kom imidlertid nyheten om at selskapet kvitter seg med 1120 ansatte ved å fjerne 300 stillinger, og konkurranseutsette opptil 820 til.

De 820 stillingene vil bli satt ut til de indiske IT-gigantene HCL og Tata Consultancy Services. Med den siste kunngjøringen har Nokia-sjef Stephen Elop kvittet seg med 16000 ansatte siden han tok over stillingen i 2010. Nokia har nå ca. 44 600 ansatte.

annonse