Nyhet

Hva i all verden er dette?

Android-hackerne i CyanogenMod har sluppet reklamefilm.

CyanogenMod er sannsynligvis den mest kjente alternative Android-utgaven du kan installere på telefonen din, og utviklingen har pågått løpende omtrent siden Androids første skritt ut i mobilverdenen. Nå gjør utviklerne noe så uvanlig som å slippe en reklamevideo.

Den stadige oppdateringen av CyanogenMod foregår til vanlig nokså stille og rolig. De som får med seg oppdateringene er de som følger med på hva som rører seg, eller som bruker Android-varianten selv. Likevel er altså CyanogenMod ganske utbredt, og svært anerkjent. Den opprinnelige utvikleren som startet prosjektet ble rekruttert til Samsung, og jobbet der i to år før han sluttet tidligere i år.

Les mer om alternative Android-versjoner og rooting i Android-skolen

CyanogenMod Nemesis

Videoen som er sluppet omtaler noe som skal hete CyanogenMod Nemesis, og inneholder en hel haug slagord som går ut på at alt kan bli bedre.

Det videoen ikke viser noe særlig av, er hva Nemesis faktisk er. Det er kun en kort visning av en mobilskjerm i videoen, og den viser det som ser ut til å være en helt standard Android-låseskjerm, med et operatørnavn på.

Spekulasjoner på høygir

Dermed er store deler av teknopressen i gang med å spekulere i hva dette er for noe. De fleste regner med at dette er en ny og stor oppdatering til CyanogenMod-prosjektet, men nøyaktig hva det er, er for tidlig å si.

Hvis vi skulle gjette vilt, kan det tenkes at gruppen har fått i stand et samarbeid med en mobilprodusent, og at en versjon av CyanogenMod vil komme forhåndsinstallert, eller være spesielt enkel å installere. Å installere en alternativ Android-variant på telefonen sin, vil for mange brukere være en litt krevende øvelse.

Ikke en vanlig fremgangsmåte

Det er i det hele tatt ikke spesielt vanlig at "dugnadsgruppene" som står bak denne typen produkter trer frem på denne måten, med markedsføringsgrep som likner de som brukes av store milliardkonsern. Likevel er dette andre gang på under ett år det skjer.

Canonical, selskapet som står bak Linux-varianten Ubuntu gjorde nemlig et større PR-fremstøt på tampen av fjoråret, og under årets CES-messe i januar. Nå skal Ubuntu være likt på tvers av PC-er, nettbrett og mobiltelefoner. Det er ventet at ferdige telefoner med Ubuntu forhåndsinstallert vil være tilgjengelige i løpet av året.

Les også: Sniktitt på Ubuntu for phones

Hva tror du CyanogenMod Nemesis er? Spekuler i kommentarfeltet under.

(Kilde: androidauthority.com)

Les også
Nå er det kjempelett å bytte Android på mobilen
Les også
Ubuntu-mobilen kan komme i kveld
Les også
Slik blir du superbruker
Les også
Offisiell Ubuntu vist på Nexus 7
annonse