Til hovedinnhold

Han former fremtidens HTC-mobiler

– Gled dere til 2012!

– Vi har godt fotfeste blandt smartmobilbrukere som er opptatt av teknologi. Nå er målet å gjøre smartmobiler så enkle å bruke at de blir en naturlig del av hverdagen for alle. Det var budskapet Claude Zellweger, designsjef i det HTC-eide designselskapet One & Co hadde med seg da han møtte den nordiske pressen i København i dag. Men noen skisser eller konseptmodeller hadde han ikke med seg. I stedet ble det mye prat om hva som gir inspirasjon, og om hvordan HTCs designsjef tenker.

Mer menneskelige mobiler

For å nå sine mål har HTC valgt ut noen områder de mener det er ekstra viktig å jobbe med. Blant de viktigste er å gjøre grensesnittet mellom teknologi og menneske mer på menneskets premisser, styrke gjennom struktur, fusjon mellom teknologi og følelser og en feiring av skjønnheten som ligger i indre styrke.

Dette høres for oss ut som noe Morten Harket kunne sagt, men Zellweger hadde også noen litt mer konkrete beskrivelser. Styrke gjenom struktur betyr å fortsette med bruken av helstøpte metallrammer, mens feiringen av indre styrke betyr at telefonene skal være like vakre inni som de er utenpå.

–Tenk deg at du kikker under panseret på en bil. Om motoren er lekkert designet vil du like bilen bedre. Det handler om følelser, sier Zellweger.

Samtidig bekrefter Zellweger ryktene om at HTC vil bruke mindre aluminium og mer plast i fremtidens mobiltelefoner. Årsaken skal være at det kommer stadig flere antenner i mobiltelefonene, og at aluminium lett kommer i konflikt med behovet for gode antenneforhold. Men aluminium vil bli brukt, også i fremtiden.

Ærlig og vakker plast

HTC Desire S: Buet glass som en vanndråpe, og gripekant nederst, som en frisbee.

–Vi vil fortsatt satse på metall og den styrken det gir, men du skal vite at også plast kan være vakkert. Vi skal bruke plast på en ærlig måte og vi er stolte av plasten vår, sier Zellweger. Med det mener han at det ikke vil bli så mye maling på plasten.

Zellweger sier det er viktig å være modig for å komme opp med nye ideer.

– Vi sitter ikke i en boble, men blir inspirert av det vi ser omkring oss. Ta HTC Desire S som et eksempel, Her har vanndråper på glass ispirert oss til å bue kanten på glasset så glasset skal oppleves som mer flytende. Buen og den lille vippen nederst (Zellweger viser telefonen i profil) er inspirert av en frisbee. Så enkel å holde i et sikkert grep, noe som blir viktigere jo større mobiltelefonene blir, forklarer han.

Men hvor modig kan designen bli, når hele fronten skal være en stor skjerm uten fysiske taster?

–Vent og se. Når du ser 2012-modellene våre vil du bli overrasket over hvor mye det er mulig å gjøre. Som designer jobber jeg med produkter som kommer om to-tre år. Her er det mye spennende på gang.

Vi har sett fleksible skjermer og skjermer som kan brettes. Når kommer disse?

Det er mulig å lage slike, men det har ingen hensikt. Kotnaden vil bli for høy i forhold til hva du får tilbake. Vi har ingen slike produkter på tegnebrettet, sier Zellweger, som legger til at HTC selvfølgelig ser på nye materialer som kan gjøre fremtidens mobiler både sterkere og lettere.

Jakter ikke på nytt OS

Det er blitt hevdet at HTC er på jakt etter sitt eget OS, men dette tilbakeviser Zellweger. Han mener Cher Wang i HTC ble feiltolket i et intervju, og at det er årsaken til ryktene. Et nytt OS er ikke noe HTC er veldig opptatt av. Men HTC vil se på alle OS med et åpent sinn, forteller Zellweger, som legger til at selskapet selvsagt også vil satse tungt på Windows-mobiler. I USA er HTC størst på Android og på Windows Phone, mens de er nummer to totalt når det gjelder smartmobiler.

annonse