Motorolas robuste minimobil til Norge

Defy Mini er en kompakt og robust smarttelefon. Nå er slippdato og pris her.

XT320 Defy Mini

Formfaktor: Trykkskjerm, vanntett/støvsikker
Størrelse: 10,9 x 5,85 x 1,26 cm
Vekt: 107 gram
Skjerm: 3,2 tommer, 320 x 480 piksler, LCD TFT
Operativsystem: Android 2.3 Gingerbread med Motoswitch
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSPA+, Wi-Fi B/G/N
Kamera: 3,2 megapiksler, fotolys (LED)
Minnekort: Ja, opp til 32 GB
Teknologi: Bluetooth 2,1, Wi-Fi, GSM, HSDPA, GPS, FM-radio
Maskinvare: 600 MHz enkeltkjernet prosessor, 512 MB RAM
Batteri: 1650 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig: Tidlig mai, veiledende pris 1900 kroner

Det første Motorola gjorde da de returnerte til det nordiske markedet i fjor, var å lansere den robuste smartmobilen Defy. Defy har siden den gang rukket å bli oppgradert, men først nå kommer en helt ny modell i serien; Defy Mini.

Motorola Defy Mini ble lansert under CES-messen i Las Vegas, og vi tok den nærmere i øyensyn da den ble utstilt på messegulvet. Nå er endelig slippdato og pris for det norske markedet på plass.

Les også:Sniktitt på Motorola Defy Mini

Defy Mini skal være i butikkhyllene i begynnelsen av mai. Den skal ha en veiledende pris på rundt 1900 kroner, men den har allerede dukket opp litt rimeligere via en svensk nettbutikk i Prisguide.no. Så fort telefonen har funnet veien til flere nettbutikker pleier prisene å synke noen hundrelapper under veiledende.

Les også: Vi tester robuste mobiltelefoner med forsvaret

Likner ikke en "Rambo-telefon"

Da vi tittet på Defy Mini var en av de første tingene som slo oss, hvor lite den liknet på en tradisjonell robust mobil. Defy Mini ser nesten helt vanlig ut, med unntak for luker over tilkoblingene. Dermed kan den være aktuell for ungdom som ikke vil at mobilen skal se alt for barsk ut.

Ellers dreier det seg om en forsiktig spesifisert telefon med relativt stort batteri, avanserte strømsparefunksjoner og en strømsnill prosessor. Det burde være godt nytt for de som ønsker seg en robust telefon som også holder en stund mellom ladingene.

Nesten like dyr som storebror

Det er ingen tvil om at Motorola Defy Mini kan gjøre det bra, og da kanskje spesielt blant ungdom som vil ha en rimelig telefon. Den største konkurrenten til Defy Mini er likevel storebror Defy+, som i skrivende stund koster rett rundt 2000 kroner.

Nylig ble det også klart at toppmodellen fra Motorola, Razr Maxx, kommer til Norge. Den er ikke vanntett, men den er svært solid sammenskrudd, og den er vannavstøtende.
Les mer om Razr Maxx her

Les også
Liten, billig og robust Android-telefon
Mer om
annonse