Til hovedinnhold

Japan vil ha solceller på alle bygg

Etter krisen ved kjernekraftverket i Fukushima som følge av det katastrofale jordskjelvet Japan opplevde tidligere i år, har vinden snudd mot atomkraft som energikilde.

Den japanske regjeringen vurderer nå å gjøre det obligatorisk for alle nye bygninger og hus å komme utstyrt med solcellepaneler innen 2030, i et forsøk på å flytte energiproduksjon fra kjernekraft og over til det mange ser på som en tryggere måte å fremskaffe energi på.

Planen er ventet å bli presentert på det kommende G8-møtet i Frankrike, og skal demonstrere Japans besluttsomhet for å oppmuntre til teknologisk innovasjon og promotere en mer omfattende bruk av fornybar energi.

Fremdeles satsning på atomkraft

På G8-møtets første dag på torsdag, er det forventet at statsminister Naoto Kan annonserer at Japan fremdeles har som formål å jobbe med kjernekraftverk etter å ha bekreftet at de er sikre.

Men han er også ventet å presentere en plan som skal øke satsningen på fornybar energi og energisparing. Kan mener at innføringen av solcellepaneler på en nasjonal skala vil hjelpe Japan til å nå sine ambisiøse mål.

Statsministeren håper at teknologisk fremgang vil føre til betraktelig reduksjon av kostnader i forbindelse med produksjon av solenergi, og dermed gjøre bruken av fornybar energi mer utbredt.

Din mening

Vil en forflytting over til solenergi kunne tilby nok strøm, eller er teknologien fremdeles for dårlig? Vil det være ressurser nok til å produsere alle solcellepanelene, eller vil produksjonen av dem gå negativt ut over miljøet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: AFP/Yahoo News)

annonse