Nyhet

Steve Jobs beundret Facebook

Men hadde lite til overs for Microsoft og Google.

Mer og mer informasjon om Steve Jobs´ liv dukker opp på nettet for tiden. Blant annet har det amerikanske nyhetsprogrammet 60 Minutes hatt et innslag om Apple-sjefens liv, med intervjuer fra flere personer som kjente han godt.

Det mest spennende ser likevel å ha dukket opp i klippene som ikke ble vist på TV, hvor Jobs snakker om konkurrentene i Google, Microsoft og Facebook.

Larry Page gikk til Steve Jobs da han ble valgt som administrerende direktør i Google i januar 2011.

– Ikke vær som Microsoft

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at Steve Jobs ikke hadde så mye fint å se om verken Google eller Microsoft mot slutten. Han ergret seg over Google og deres mobile plattform Android, som han så på som en direkte kopi av Apples egne iOS. Det hjalp heller ikke at Google-sjefen Eric Schmidt var styremedlem hos Apple før Google slapp Android, men forsvant da operativsystemet ble lansert.

Han tok seg imidlertid tid til å snakke med Larry Page da han skulle ta over jobben som administrerende direktør i Google. Han kom nemlig til Jobs for å få tips om hvordan han kunne utføre jobben så godt som mulig.

«Ikke vær som Microsoft med produkter over hele linja. Fokusér. Og ikke prøv å være for snill som administrerende direktør.», skal ha vært tipsene han fikk fra Jobs.

Bill Gates og Steve Jobs hadde en lang og komplisert historie.

Enige om å være uenige

Hans forhold med Microsoft var ikke mye bedre, selv om han hadde en elsk/hat-forhold til Microsoft-gründeren Bill Gates. Da de to pionérene møttes en siste gang på slutten av Jobs´ liv, skal de ha snakket i flere timer om alt fra små ting i livet til det å være ikoner for hver sin del av IT-verdenen.

Til slutt skal de begge ha erkjent at den andres tilnærming til produkter fungerte. Gates sa til Jobs at hans modell, hvor Apple kontrollerte produktene fra ende til ende, fungerte. Jobs skal da ha sagt at også Microsofts modell hvor de lisensierer ut operativsystemet til andre produsenter, også skal ha fungert godt.

I ettertid fortalte imidlertid Gates en litt annen versjon av historien til forfatteren av biografen, Walter Isaacson:

«Det jeg ikke sa til Steve var at modellen kun fungerer når du har en Steve Jobs». Da Isaacson fortalte Jobs om uttalelsen, og spurte hva han egentlig mente om Microsofts modell, skal tonen ha vært en helt annen: «Joa, det funker, men kun hvis du ikke har noe imot å lage drittprodukter».

Mark Zuckerberg ble beundret av Steve Jobs for å ville lage et selskap fremfor å selge ideene sine.

Beundret Mark Zuckerberg

Når det kom til Facebook og Mark Zuckerberg var Jobs langt mer vennligstilt. Han fortalte at i hans øyne er det kun ett sosialt nettverk på nettet, og det er Facebook.

«Jeg ser ingen andre enn Facebook der ute. Bare Facebook, og de dominerer. Jeg beundrer Mark Zuckerberg for å ikke ha solgt ut, og for å ville lage et selskap. Det beundrer jeg virkelig.».

Biografien til Steve Jobs vil slippes i dag, og er allerede tilgjengelig via Amazons nettbutikk og Apples iTunes.

Les også: Her er Steve Jobs største suksesser

(Kilde: Tech Crunch)

Les også
Anti-Facebook-nettstedet Unthink starter opp
Les også
– Uten Steve Jobs er verden litt fattigere
Les også
Steve Jobs er død
annonse