Til hovedinnhold

Toshiba TG01 kommer tidlig i desember

Da Toshiba viste TG01 under Mobile World Congress i februar, ble telefonen raskt stemplet som ”mesterverk” og ”supermobil”. Men etter å ha hatt den i hendene stod vi litt skuffet tilbake. For TG01 var verken oppsiktsvekkende rask eller brukervennig.

Men det var for ni måneder siden. I dag er modellen fullbåren, og vårt siste møte med det som later til å være den endelige versjonen lover godt.

Raskere og med et langt bedre brukergrensesnitt enn under demonstrasjonen i Barcelona, fremstår Toshiba TG01 nå som den eneste alvorlige utfordreren til HTCs Touch HD2 (Leon).

Tøff konkurranse

De to mobiltelefonene har mange fellestrekk, som stor skjerm, rask prosessor og et tynt chassis. Men HTC er kommet et stykke lenger enn Toshiba, og kan by på en litt større skjerm, et bedre kamera og ikke minst en kapasitiv skjerm med multitouch. Dessuten har den 3,5mm jack-kontakt. Men du kan bruke eget hodesett på TG01 også, via en medfølgende overgang til Micro-USB-porten.

For mange vil det likevel ikke være nok til å velge Touch HD2 fremfor TG01. TG01 er nemlig en del billigere, litt mer lommevennlig og fungerer som USB-vert. Sistnevnte er en funksjon som gjør at du kan koble mus, minnepinner og annet tilleggsutstyr til TG01 via en micro-USB-adapter.

Den store duellen får vi vente med til vi har begge telefonene på vårt skrivebord, men uansett ønsker vi Toshiba-mobilen velkommen til Norge. Å være nykommer på det norske telemarkedet er ingen spøk, og distributøren Milcom skal gjøre en god jobb dersom prosjektet skal lykkes.

Mer om
annonse