Til hovedinnhold

"Alle" byttet mobil i fjor

Stikkordet er "smart", og halvparten av alle mobiltelefoner som ble solgt i Norge i 2010 er såkalte smartmobiler. Det vil si mobiltelefoner med et operativsystem hvor du kan installere avanserte programmer, og som i tillegg lar deg surfe på nett sende meldinger.

Rekordsalg

Totalt ble det i 2010 solgt 2 500 000 millioner mobiltelefoner i Norge i 2010, viser tallene Elektronikkbransjen presenterte i dag. Det er 135 000 mobiltelefoner fler enn i fjor, som også var et rekordår.

Den største forskjellen fra 2009 ligger i salget av smartmobiler. I 2009 ble det solgt mer enn tre ganger så mange “vanlige” mobiltelefoner som smartmobiler. I 2010 var de jevnbyrdige, mens prognosen for 2011 er at 7 av 10 nye mobiltelefoner vil være smartmobiler. Elektronikkbransjen regner med at salgstallene vil holde seg på rundt 2,5 millioner mobiltelefoner også i 2011.

Tallene som ble lagt frem i dag viser også at mobiltelefonen er i ferd med å ta over for MP3-spillere.
 
- En sterk aktør holder liv i MP3-markedet, men totalt er MP3-spillerne på vei tilbake, sier Erik Andersen i Elektronikbransjen.

Erstatter ikke digitalkameraet

Mobiltelefonene erstatter også til en viss grad løse GPS-enheter, men overraskende nok ser det ikke ut til at salget av stadig bedre mobilkameraer påvirker salget av vanlige digitalkameraer.
Elektronikkbransjens tall viser også at det fremdeles selges svært mange mobiltelefoner som ikke har støtte for 3G. Totalt ble det solgt 574 000 slike enkle GSM-telefoner for tale og SMS i 2010.
Skal du kjøpe ny mobil? Finn beste pris i vårt prisøk.
Her finner du riktig abonnement til mobilen din.

Mer om
annonse