TomTom lar deg endre iPhone-kart selv

TomToms navigasjonsløsning for iPhone blir oppdatert med Map Share, en funksjon som lar brukere oppdatere kart og dele informasjonen med andre. Oppdateringene kvalitetssikres av TomTom, så du skal slippe å bli lurt på ville veier av en eller annen spøkefugl.

Som bruker velger du selv om du vil bruke Map Share-tillegget, og hvor ofte du vil at telefonen skal se etter oppdateringer til kartet, på samme måte som du tidligere bare har kunnet gjøre med TomToms egne navigasjonsenheter. Blant annet kan du legge inn informasjon om veier som er blitt stengt, har fått hastighetsendring og så videre.

Gratis

– Ved å legge Map Share til iPhone-applikasjonen får brukerne tilgang til gratis, verifiserte, oppdateringer når som helst, i tillegg til at de allerede har de mest nøyaktige kartene tilgjengelig, sier Tom Murray, direktør i TomTom i en pressemelding.

Mens TomTom Map Share er en gratistjeneste, så vil du fremdeles kunne abonnere på tilleggstjenesten HD Trafikk. Dette er en løsning som gir deg fortløpende oppdatering av trafikksituasjonen, for eksempel om en vei blir stengt på grunn av bilberging, en ulykke eller veiarbeid. Tjenesten skal også gi informasjon om saktegående køer, så du kan planlegge alternative kjøreruter.

Med TomTom på iPhone har du dermed et komplett navigasjonssystem som ikke bare har kart, interessepunkter og søkefunksjoner, men som også gir dynamisk informasjon som endringer av fartsgrenser, blokkerte veier og værvarsel.

Priser

TomTom med dekning over Vest-Europa koster 419 kroner, mens kart over Skandinavia koster 349 kroner. Tjenesten Trafikk koster 249 kroner per år, eller 39 kroner for en måned.
Vi har tidligere testet TomTom for iPhone. Det kan du lese mer om her:
TEST: Gjør iPhone til en fullblods GPS

Les også
På ski med iPhone
Les også
Verdens dyreste iPhone-apper
Les også
Linda Eide blir med deg på biltur
annonse