Til hovedinnhold

Android med fulltastatur fra Samsung

Det har en stund vært snakk om en fulltastaturmodell i Samsungs Galaxy-familie. Frem til nå har det vært spekulert i at det var toppmodellen Galaxy S som ville få en kontorkloning.

I dagens pressemelding er det imidlertid en telefon som likner langt mer på mellommodellen Galaxy 3 som annonseres. Galaxy 551 har i tillegg til fulltastaturet en skjerm på 3,2 tommer med oppløsning på 240 x 400 piksler.

Vanlig LCD

Galaxy 551 stiller ikke med AMOLED-skjerm, men med vanlig LCD-skjerm. Om pressemeldingen er riktig dreier det seg heller ikke om S-LCD, en LCD-variant Sony og Samsung samarbeider om. Denne har blant annet dukket opp i Galaxy Tab og HTCs nylige nylanseringer så langt.

Fulltastaturet har norske tegn, og pressemeldingen beskriver ganske omfattende sikkerhetsfunksjonalitet for proffbrukerne. Kryptert e-postforbindelse, avanserte låsefunksjoner og fjernsletting er blant tingene som nevnes.

E-postklienten skal ha utvidet funksjonalitet, og det skal også være mulig å motta og sende møteinnkallinger fra kalenderen.

God mediestøtte

På kamerasiden er Galaxy 551 utstyrt med 3 megapikslers oppløsning for stillbilder. Hva slags oppløsning videoopptaket ender opp i sier meldingen ingenting om, men man skal kunne gjøre opptak med inntil 30 bilder i sekundet.

Som vanlig for de fleste Samsung-telefoner finner vi også her relativt grei formatstøtte med Div X- og h264-støtte for videoavspilling. Alle de trådløse tilkoblingene vi forventer på en ny Android-telefon er på plass.

Foreløpig er ikke taletider eller hviletider opplyst fra Samsung, men batteristørrelsen er på 1200 mAh. Galaxy 551 vil være i salg i løpet av november, til en veiledende pris på 3000 kroner.

Nylige lanseringer:

(Kilde: pressemelding)

Les også
Samsung Galaxy 551
Les også
Galaxy S i mål
Les også
Samsung med nok en Galaxy-modell?
Les også
Google-sjef viste frem Nexus S
Les også
Se hva du kan gjøre med Galaxy Tab
Les også
Dette er fremtiden
Les også
Ny hardhaus fra Sonim
Les også
Se Galaxy S kjøre ren Android 2.1
Les også
Se bilder knipset med Iphone 4
Les også
Samsung S8500 Wave
annonse