Tek.no

Nyhet

Her er Windows Phone 7-mobilene

12 Okt 2010 12:11

Microsoft trakk i går endelig sløret av WIndows Phone 7. De fire første mobilene med det nye operativsystemet er klare, og kommer i norske butikker i månedsskiftet oktober / november. Det er to telefoner fra HTC ("Mozart" og "Trophy"), en telefon fra LG ("Optimus 7") og en fra Samsung ("Omnia 7") vi får se i denne omgang.

Se også: Video av Omnia 7

Mange flere telefoner er imidlertid på vei. I går ble det annonsert totalt 11 nye telefoner fra HTC, LG, Dell og Samsung, og mange av disse vil finne veien til norske butikkhyller etterhvert.

LIten variasjon
Selv om det er et stort utvalg av modeller, er det ikke særlig mye under panseret som skiller de nye Windows-telefonene fra hverandre.

Alle har skjermer med nøyaktig samme oppløsning – 840 x 480 piksler. I noen telefoner har man presset disse pikslene sammen i små, skarpe skjermer, mens andre har dratt dem utover et større areal. Like mye informasjon på skjermen blir det uansett.

De fleste telefonene ser også ut til å bruke den samme Qualcomm 1 GHz prosessoren. Lagringskapasiteten strekker seg fra 8 GB til 16 GB, mens kameraene holder litt forskjellig kvalitet.

Like menyer
Det gjør ikke telefonene lettere å skille fra hverandre at Microsoft har nektet produsentene å gjøre endringer i brukergrensesnittet. Det betyr at for eksempel Samsungs TouchWiz og HTCs Sense ikke blir brukt i noen av produsentenes Windows-telefoner.

Nederst i saken kan du se en video der hver telefon presenteres. VI kommer tilbake med sniktitter på LGs og HTCs nykommere utover uken.

KOMMER I OKTOBER:

LANSERT OG KAN KOMME TIL NORGE:

Her er Microsofts egen presentasjon av telefonene.

 

(Kilder: Engadget, ITavisen, TechRena)

Les også
Slutt på jailbreaking av WP7
Les også
LG Optimus One vs HTC 7 Trophy
Les også
Dell bytter til Windows Phone
Les også
SNIKTITT: LG Optimus 7
Les også
VIDEO: To nye fra HTC
Les også
SNIKTITT: HTC Trophy
Les også
Windows Phone 7 er sluppet
Les også
VIDEO: Slik er Samsung Omnia 7
Les også
- Synd på Windows Phone 7-folkene
annonse

Les også