Tek.no

Nyhet

Billigere SSD-er fra Intel

15 Nov 2010 17:00

Intel er ikke bare store på prosessorer og brikkesett - de har også fått mye skryt for sine SSD-er, altså harddisker basert på minneteknologi.
Disse minnediskene gir deg en raskere og mer responsiv maskin, men har også en litt avskrekkende prislapp. Du betaler langt mer per SSD-megabyte i forhold til hva du må ut med for en tradisjonell harddisk.
Les også: Velge SSD eller ikke?
I håp om å lokke deg til en handel før jul setter Intel nå ned prisene. Den populære X25-M på 80 GB har allerede falt med en femhundrelapp i flere norske nettbutikker, noe som betyr at du nå får den til omtrent 1300 kroner. Vi regner med at storebror på 160 GB også synker litt i løpet av de nærmeste dagene.
Mest for pengene i Intels X25-linje er likevel den nye kapasiteten på 120 GB. Denne legger seg på rundt 1800 kroner, altså der modellen med 80 GB lå tidligere.

Sjekk selv i vårt prissøk:

Intel X25-V 40 GB
Intel X25-M 80 GB
Intel X25-M 120 GB
Intel X25-M 160 GB
(artikkelen fortsettes)

Kan være smart å vente

Ingen skal nekte for at Intel har kremmerånd - prisreduksjonen kan jo være det som sikrer en slik SSD under grana i år.
Men har du det ikke så veldig travelt vil vi likevel råde deg til å vente. En ny generasjon disker skal nemlig etter planen være å finne i hyllene første kvartal til neste år. De skal være billigere, kjappere, ha bedre levetid og være sikrere. Les mer i artikkelen Slik blir Intels nye SSD-er.

Les også
Slik blir Intels nye SSD-er
Les også
Du får raskere grafikk med SSD
Les også
Verdens minste SSD
annonse

Les også