Tek.no

Nyhet

Her er Gulltasten-vinnerne

Marius Røstad
18 Okt 2007 23:00

Torsdag kveld gikk årets mobilbegivenhet av stabelen. Hele bransjen samlet seg på Oslo Plaza til foredrag, messe og gallamiddag. Under gallamiddagen ble årets beste produkter, tjenester og løsninger hedret.
Mediehuset Digital og Mobilen.no står bak dette årlig arrangementet, som har blitt en populær hendelse blant norske mobilpersonligheter. Den gjeve Gulltasten-prisen ble delt ut i 12 forskjellige kategorier, deriblant de nye kategoriene Årets Businessmobil og Årets Nettforhandler.
Under finnes alle kategoriene med vinnere og juryens begrunnelse:

Årets forhandler
I løpet av jurymøtene ble over tusen forhandlere vurdert og etter årets lengste nominasjonsliste endte det til slutt opp med tre kandidater som kampen sto mellom. På tredje plass kom Klart Svar Ryen og Telekiosken Porsgrunn tok andreplassen.
Årets forhandler ble tildelt til den forhandleren som utmerket seg det siste året innenfor flere områder, som suveren service og stor kompetanse blant selgerne. I tillegg er det en forhandler som går foran både når det gjelder både pris og produktspekter, i tillegg til å ha gått inn på flere nye områder. Årets forhandler er også den desidert største forhandleren i landet. Vinneren ble Nordialog Oslo.

Årets nettforhandler
Dette er en ny kategori av året og også her har juryen gått gjennom et stort antall forhandlere. Det som ble vurderte var sortiment, pris og kundeservice, i tillegg til brukergrensesnitt. Årets nettforhandler har utmerket seg på alle disse områdene, i tillegg til at de har gått gjennom en eksepsjonell omstilling de siste årene. Vinneren i kategorien årets nettforhandler er Yatack.no.

Årets Mobile Innholdstjeneste
Årets innholdstjeneste åpner en ny nisje innenfor mobil underholdning. Vinneren har klart å få med seg en bransje som har vært minst like tilbakeholdne til digital distribusjon som plateselskapene en gang var. Vinner i klassen årets mobile innholdstjeneste ble Lydbok fra Telenor Mobil.

Årets Nykommer/Nyvinning
Juryen har lagt vekt på at årets vinner er først med en ny teknologi i Norge. Den nye teknologien åpner for nye måter å kommunisere på, og gjør det mulig å benytte mobilt innhold på mer effektiv måte. Årets nyvinning er Netcom HSDPA.

Årets Kundeservice
Juryen har vektlagt serviceinnstilling, kompetanse og responstid på både e-post og telefon.
Vinneren har en suveren serviceinnstilling. Her strekker servicen seg langt for å gi deg fullstendig informasjon. Dette kombinert med et høyt kompetansenivå, gir deg gode og riktige svar. Juryen var ikke i tvil da Chess kundeservice ble utpekt til årets beste.

Årets operatørtjeneste
En rekke spennende aktører jobber knallhardt i operatørmarkedet for å lansere nye tjenester og tilbud. Årets operatørtjeneste er har skapt en presidens i markedet med sin prisplan og har gjort det mulig for folk flest å ringe gratis. Årets operatørtjeneste går til Tele2 for deres tjeneste Tele 2 Kompis.

Årets kameramobil
Det var en hard duell blant de to beste i denne kategorien, og årets kameramobil har kommet som et skudd på oppløpssiden. Med glimrende bildekvalitet og en imponerende historie å bygge på er det kanskje ingen overraskelse at årets kameramobil ble Sony Ericsson K850i.

Årets designmobil
Det er veldig i tiden å linke mobiltelefoner og tilbehør med fashion, og i så måte er årets designmobil ett veldig spennende prosjekt. Det å linke to merkevarer fra ulike industrier støtter opp om det faktum at mobiltelefonen er blitt vår viktigste ”accessory”, på linje med for eksempel. Årets designmobil har en minimalistisk og eksklusiv design, som reflekterer deler av Prada-kolleksjones klær. Vinneren er mobilen LG Prada.

Årets musikkmobil
Juryen har lagt vekt på at årets musikkmobil skal ha god lyd, være enkel å bruke og ha ett batteri som gjør at du kan høre på musikk uten å være redd for å gå tom for strøm på mobiltelefonen. Årets prisvinner tilfredsstiller alle disse kravene. I tillegg er den liten og lett og har en spennende design. Vinner av Gulltasten for årets musikkmobil 2007 er Sony Ericsson W910i.

Årets businessmobil
En businessmobil skal kunne løse de fleste kontoroppgaver og langt på vei erstatte den bærbare PC-en. Samtidig skal den ivareta både bedriftens og den ansattes behov for rask og sikker kommunikasjon. Med nyttige programmer, stor skjerm, raske dataforbindelser og norsk tastatur har vi en klar vinner i denne klassen. Telefonen har både Super-3G og Wlan. I tillegg til innbygget GPS, som sørger for at du alltid finner veien til neste møte. Vinneren i kategorien årets businessmobil ble Nokia E90.

Årets Mobil
Nesten 16.000 har vært med på å stemme frem mobilen som mottok folkejuryens pris. Ganske raskt pekte noen få modeller seg ut som de mest aktuelle. Årets vinner var imidlertid helt suveren, med 32 prosent av stemmene. Årets mobiltelefon 2007 er Nokia N95.
Årets mobil har vært nominert i flere kategorier under årets mobilgalla. Med 5 megapiksler kamera, VGA-video, TV ut, GPS, WLAN, og en rekke smarte programmer har Nokia med N95 gjort alvor av å gjøre mobiltelefonen til en multimediecomputer.

Årets Hederspris
Hedersprisen deles ut til en person som virkelig har satt mobilbransjen på kartet her i landet. Årets hederspris går til en meget fremsynt person som har en viktig del av æren for at Norge står på kartet i den internasjonale mobilverdenen. Mange har sutret over at finnene har Nokia og at svenskene har Ericsson, men glemmer at vi har Telenor; et selskap med en fantastisk internasjonal suksess.
Det er selvfølgelig mange personer bak en slik suksess, men en meget dyktig person reiste for mange år siden rundt i ulike land over hele verden og fikk mobillisenser før noen skjønte at slike var gull verd. Telenor satset forretningsmessig friskt i nye umodne markeder og resultatet taler for seg selv. Det gamle trøtte nasjonale Televerket ble transformert til et internasjonalt selskap som vi ofte omtaler sammen med StatoilHydro. Arve Johansen vært en svært dyktig leder av Telenors internasjonale mobilvirksomhet, og har utvist bedre forretningsmessig luktesans enn de fleste internasjonale konkurrentene. Det er grunnen til at Arve Johansen får årets hederspris.

Sammenlagt liste over vinnerne:
Årets Mobile Innholdstjeneste – Lydbok fra Telenor
Årets Nykommer/Nyvinning – NetCom HSDPA
Årets Kundeservice – Chess Kundeservice
Årets Operatørtjeneste – Tele2 Kompis
Årets Forhandler – Nordialog Oslo
Årets Nettforhandler – Yatack.no
Årets Designmobil – LG Prada
Årets Musikkmobil – Sony Ericsson W910i
Årets Kameramobil – Sony Ericsson K850i
Årets Businessmobil – Nokia E90
Årets Mobiltelefon – Nokia N95
Årets Hederspris – Arve Johansen, Telenor

annonse

Les også