Tek.no

Nyhet

Ali og Rehman  med mobilrekord

12 Apr 2011 11:57

Komikerparet Shabana Rehman og Zahid Ali vant Tele2s konkurranse. Den offisielle rekorden ble på 24 timer, 45 minutter og 10 sekunder, skriver Tele2 i en melding..

Fire snakkepar deltok i konkurransen, og det var Pia Haraldsen og Einar Gelius røk ut først. Etter at representanten fra Guinness World Records hadde gått igjennom videomateriellet, ble det avgjort at de ikke klarte å overholde kravet om maksimum 10 sekunder med stillhet i samtalen. Uhellet skjedde da Gelius fikk servert vann på hotellrommet, og han henvendte seg litt for lenge til serveringspersonalet.

Alle de fire snakkeparene klarte å holde samtalen i gang i 24 timer, men det var kun tre av parene som fikk godkjent i henhold til reglene fra Guinness. Til slutt var det komikerparet som gikk av med seieren etter at det ble innført en tilleggsregel om at det ikke var lov til å si “ja” eller “nei”. Dernest røk brødreparet Ola og Espen fra Trondheim på ja/nei-regelen. Til slutt stod det mellom komikerne Shabana Rehman og Zahid Ali og venninnene Lisbeth Haugerud og Kristin Martini Nilsen fra Porsgrunn.

Etter nærmere 25 timer brøt venninnene ja/nei-regelen, og Shabana Rehman og Zahid Ali stakk av med seieren.

Ikke i Guinnes Rekordbok

24 nøytrale vitner og representanter fra Guinness World Records var på plass på Helsfyr for å godkjenne rekorden. På grunn av en teknisk feil ble rekordforsøket avsluttet før venninnene fra Porsgrunn ble koblet fra etter å ha røket ut på ja/nei-regelen. Dette betyr at Zahid Ali og Shabana Rehman etter Guinness World Records regler ikke kommer i boken, selv om de vant Tele2s konkurranse.

– Vi er mektig imponert over alle deltakerne som klarte å holde ut så lenge. Alle klarte 24 timer og kunne sånn sett ha kvalifisert til rekorden. Zahid Ali og Shabana Rehman var de som med stor underholdningsverdi klarte å holde tungen rett i munnen helt til slutt og når det gjaldt som mest. Derfor ble de våre vinnere, sier Christian Sæterhaug, salgs- og markedsdirektør i Tele2.

Totalt har mer enn 250 000 brukere vært inne på nettsiden verdensrekord.no for å følge rekordforsøket. Flere har fulgt med sammenhengende i over 12 timer, opplyser Tele2.

Les også
Satte verdensrekord med dette bildet
Les også
Parrot AR Drone
Les også
Denne appen sletter gårsdagen
Les også
Forbyr strålings-app til iPhone
annonse

Les også