Siste romferd bruker 3D

Den 28. juni i år er det duket for den aller siste romferden til en romferge fra NASA – og Atlantis er fergen som får det ærefulle oppdraget. Med på lasset er Panasonics 3D-kamera AG-3DA1, som skal dokumentere turen med sin stereoskopiske teknologi.

Både turen og eksperimenter på den internasjonale romstasjonen ISS skal bli filmet i 3D, for på den måten å forevige den historiske begivenheten. I juni vil Atlantis være den siste gjenværende fergen i drift etter at Discovery og Endeavour har blitt pensjonert.

Koster å være kar

Panasonic AG-3DA1
ISS

Astronautene får, i tillegg til kameraet, tilgang til 3D-LCD-skjermer på 25,5 tommer. Kameraet AG-3DA1 har en pris på rundt 120 000 kroner, veier omkring 3,3 kg, har to linser og to CCD-brikker med en oppløsning på 1080p. Opptak blir lagret på to 32 GB SDHC-kort med en kapasitet på 180 minutter.

"Panasonic er glade for at 3D-videokameraet 3DA1 spiller en vesentlig rolle i dokumentasjonen av dette NASA-oppdraget," forteller John Baisley, visepresident i Panasonic Solutions Company og fortsetter:

"Menneskets romferder handler om å oppdage nye ting og steder. 3D-bildene som kameraet lager gir mulighet for en ny og unik gjengivelse av utforskningen av verdensrommet."

(Kilde: Recordere)

Les også
Naziene skal ha brukt 3D-kamera under OL
Les også
Se verdensrommet i 8K
Les også
Alternativ 3D med hodesporing
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
3D-formatkrig på trappene
Les også
Hva med en Transformers-3D-maske?
annonse