Tek.no

Nyhet Nå vil de dominere skjermmarkedet

Nå vil de dominere skjerm-markedet

Sony, Toshiba og Hitachi slår seg sammen.

1 Sept 2011 14:57

De tre gigantiske selskapene Sony, Toshiba og Hitachi velger å slå sammen skjermproduksjonen sin, med støtte fra de japanske myndighetene.

Japansk samarbeid

Det nye produksjonsselskapet vil hete Japan Display, og vil begynne å produsere skjermer iløpet av 2012. Selv om produksjonen vil bli gjort av de japanske teknologigigantene, vil prosjektet hovedsakelig være eid av japanske myndigheter. Gjennom et investeringsselskap har myndighetene spyttet inn 200 milliarder yen, omtrent 14 milliarder norske kroner, og vil med det eie 70 prosent av det nye produksjonsselskapet. Sony, Toshiba og Hitachi vil få 10 prosent hver av aksjene.

Skjermsamarbeidet vil kun gjelde små- og mellomstore skjermer.

Vil bli størst

Priser på skjermer har vært i fritt fall den siste tiden, og et svingende teknologimarket har tvunget produsenter til å ty til nye måter å tjene penger på. Det var ikke lenge siden HPs lave profittmarginer på PC-markedet fikk dem til å gi opp hele mobil- og nettbrettmarkedet.

Japan Display vil ta over plassen som verdens største skjermprodusent da produksjonen setter i gang, og vil trone over dagens ledende selskaper, Samsung og Sharp. Sharp forventer imidlertid inn solid profittøkning snart, da Apple vil investere én milliard dollar i Sharps fabrikker. Dette vil gjøre det japanske selskapet bedre rustet til å ta over skjermproduksjonen for Apples kommende enheter.

(Kilder: Financial Times, Engadget)

Les også
Denne støtter hele fem skjermer
Les også
Råtynne 3D-skjermer fra Samsung
Les også
Billige OLED-skjermer i horisonten
annonse

Les også