Tek.no

Nyhet

Ny Exchange-klient til Nokia

Espen Irwing Swang
19 Nov 2007 13:01

Nokia har oppdatert Mail for Exchange, gratisprogrammet som brukes for å holde e-post, kalender og kontaktliste oppdatert via mobilnettet. Siste versjon heter Mail for Exchange 2.1, og har støtte også for de aller nyeste Nokia-mobilene. 
Les også:
- Nå får du Exchange-støtte på iPhone
- Herlige lille Momail nå på norsk
- Mobil e-post gagner familien
Dermed kan også de nye modellene N81, N81 8GB og N95 8GB brukes med programmet. 

Delt løsning

Endringene i programvaren er ikke så store, men blant annet kan du nå laste ned funksjonen som søker etter delte kontakter på serveren som en egen applikasjon (oppslag i global adressebok).

I tillegg er det fikset noen småproblemer innen områdene nettverkstilkobling, behandling av møteinnkallelser og visning av spesialtegn. 

Heartbeat

I tillegg slipper du å sette ”hjertefrekvensen” selv. Hjertefrekvensen er Nokias litt pussige navn for intervallsettingen som avgjør hvor ofte mobilen skal sjekke dataforbindelsen. I den nye versjonen er dette ikke lenger en statisk verdi, men optimaliseres automatisk i forhold til dataforbindelsen du bruker.

ActiveSync-klienten krever at du har e-posten din på en Microsoft Exhange-server. Dersom du eller bedriften din ikke har egen Exhange-server kan du leie tjenesten fra ulike tilbydere av såkalt ”Hosted Exchange”.

annonse