Til hovedinnhold

Med denne appen kan du bruke mobilen som mus og tastatur

Intel har laget nyttig applikasjon til de nye «pinne-PC-ene».

Såkalte «pinne-PC-er», de superkompakte mini-PC-ene som plugges inn i TV-en eller PC-skjermen via HDMI-kontakten, er i vinden for tiden. Blant dem som har kastet seg på bølgen er prosessorgiganten Intel, som nå også har lansert en ny app som skal gjøre pinne-PC-ene enklere å bruke.

Som blant andre The Next Web og Phone Arena rapporterer har Intel, tilsynelatende uten noe offisiell kunngjøring, sluppet en Android-applikasjon kalt «Intel Remote Keyboard» i Google Play-butikken.

Foto: Intel/Google Play

Enkel løsning for knøtte-PC-er

Som navnet antyder dreier det seg altså om en fjerntastatur-løsning, som ifølge beskrivelsen er spesifikt designet for pinne-PC-er ala utviklerens egen Intel Compute Stick, eller eventuelt knøttemaskinen NUC. Imidlertid kan du selvsagt bruke den med alle typer Windows-enheter.

Etter at Intel Remote Keyboard-appen er installert og åpnet på en Android-baserte enhet vil appen automatisk finne PC-en som befinner seg på det samme Wi-Fi-nettverket, og lar deg dermed brukes mobilen eller nettbrettet som både mus og tastatur.

To visningsmoduser

I tillegg til å gi deg et vanlig, virtuelt tastatur byr appen også på en virtuell pekeplate i vinduet, som både kan vises i landskaps- og portrett-modus, altså både vertikalt og horisonalt. Du velger mellom disse ved å simpelthen vende på mobilen eller nettbrettet.

For å skrolle opp og ned stryker du fingeren i den aktuelle retningen i et eget rullefelt, og i tillegg kan du emulere musetrykk på den virtuelle pekeplaten ved å trykke med én finger for venstre museklikk, og klikke med to fingre samtidig for høyre museklikk. Appem er gratis og er altså tilgjengelig på Google Play.

Er du på utkikk etter andre, nyttige apper? Her er våre seneste anbefalinger »

Les også
Denne «pinne-PC-en» blir skikkelig rimelig
Les også
Microsoft og iBall kommer med en pinne-PC
Les også
Google lanserer pinne-PC som kan plugges rett inn i TV-en
annonse