Til hovedinnhold

Nå har den nyeste Android-versjonen landet på Sonys toppmobil

Lollipop på Xperia Z3 byr i alle fall på én stor nyhet.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Utrullingen av den nye Android 5.0 «Lollipop»-versjonen har ikke vært direkte rask, men en etter en lander operativsystemet på nye mobilmodeller. Nå melder Sony i en pressemelding at turen omsider er kommet til deres toppmobil Xperia Z3, og da både den vanlige utgaven og Compact-versjonen.

Heldigvis for nordmenn er det Norden-regionen som får den nye oppdateringen først. Som andre Androidmobil-produsenter har Sony brukt tid på å blande Lollipop med sin egen programvare på best mulig måte, og er altså nå fornøyd med resultatet.

Kommer med Android for Work

Den største nyheten er nok at Android Lollipop til Xperia Z3 kommer med den nye Android for Work-utvidelsen som vi meldte om i februar. Android for Work fungerer i korte trekk ved at den oppretter en egen arbeidsprofil på mobilen som kan brukes side om side med den vanlige profilen, og som byr på egne, arbeidsrettede applikasjoner for blant annet e-post, dokumentbehandling og nettsurfing.

Oppdateringen kommer også til Sony Xperia Z3 Compact. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Den arbeidsrelaterte informasjonen som befinner seg i disse appene skal videre være godt sikret gjennom kryptering, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at sensitiv, arbeidsrelatert informasjon kommer på avveie.

Ifølge Sony vil Lollipop på Z3 ellers ligne på Androids kjernedesign, men vil samtidig by på selskapets minimalistiske grensesnitt og applikasjonsutforming. Av andre endringer skal varslings- og låseskjermen nå være fullt ut konfigurérbare slik at du kun får den viktigste informasjonen, og det skal også være mulig å lage flere ulike brukerprofiler for famile og venner.

Kommer snart til alle Xperia Z-enheter

En annen oppdatering er at du nå enkelt kan flytte applikasjoner fra internminnet til et mikro-SD-kort, noe Sony har gjort for å gi brukere større fleksibilitet når det gjelder lagring på Z3-enheter med noe begrenset lagringsplass.

Lanseringen av Android 5.0 på Xperia Z3 og Z3 Compact er for øvrig bare begynnelsen. Som vi meldte allerede i oktober i fjor har Sony planer om å slippe Lollipop til samtlige av selskapets Xperia Z-enheter så raskt som mulig. Akkurat hvilken rekkefølge dette vil skje i er ennå uvisst. Av andre toppmobiler som nylig har fått sin Lollipop-oppgradering er for øvrig HTC One M8, som mottok Lollipop i slutten av januar.

Selv om Lollipop ennå er relativt ferskt har 5.1-versjonen allerede kommet: Den retter blant annet på en god del feil »

(Via Android and Me)

annonse