Tek.no

Nyhet

Nicole (12) er «smartere enn Einstein»

Fikk ekstremresultat i den offisielle Mensa-testen.

James Barr
Joachim Froholt
9 Aug 2015 06:00

Faren til den engelske tolvåringen Nicole Barr tenkte, som foreldre ofte har en tendens til å gjøre, at datteren hans var ganske smart.

Derfor bestemte han seg for å ta henne med for å ta Mensa-testen, for å se om hun var god nok til å bli godtatt av organisasjonen. Og det var hun. Mer enn god nok, faktisk.

Ekstrem poengsum

På testen scoret hun nemlig 162 poeng. Det er ifølge Western Daily Press to poeng høyere enn hva Albert Einstein og Stephen Hawking har.

Huffington Post påpeker imidlertid at verken Einstein eller Hawking noensinne har gjort eventuelle IQ-testresultater offentlige, så vi vet ikke helt hvor tallene kommer fra.

Nicoles score er i alle fall 22 poeng over grensen for å kunne bli definert som et «geni». Faren hadde altså rett: Nicole er ganske smart.

– Nicoles IQ plasserer henne ganske komfortabelt i den øverste prosenten av befolkningen. Kun barn kan få en score høyere enn 161 poeng, for det er maks-scoren for voksne. Testen er aldersjustert for barn, sier en representant for organisasjonen til Western Daily Press.

Nicoles far trenger imidlertid neppe å bekymre seg for at datteren er en slags supermutant, for Mensa-representanten forteller at også andre barn har fått denne poengsummen tidligere.

Nicole selv planlegger forøvrig å bli lege når hun blir stor.

Har du lyst til å late som du er veldig smart?
Slik løser du hjernetrim-leken Rubik's kube »

(Kilde: Western Daily Press via Mashable)

annonse

Les også