Tek.no

Nyhet

«Google, finn telefonen min!»

Nå blir det enda lettere å finne Android-mobiler.

Montasje: Google/Teknofil.no
17 Apr 2015 11:38
annonse

Det er lett å miste telefonen, men heldigvis begynner det også å bli lettere å finne den igjen. Tjenester som Android Enhetsbehandling lar deg søke opp nøyaktig lokasjon av mobilen, enten fra en datamaskin eller fra en egen app på en annen mobil.

Nå gjør Google det enda lettere å finne Android-telefonen din. Alt du trenger å gjøre er å søke etter «find my phone».

Slik ser det ut etter at du har søkt på «find my phone». Foto: Skjermbilde, Google

Mer

Finn telefonen på Google

Du kan fjernslette telefonen, rett fra nettleseren.

Skriver du inn den korrekte setningen i Google, vil et kart dukke opp rett under søkefeltet. Hvis du har flere Android-enheter kan du velge i en rullgardin-meny hvilken dings du vil spore.

annonse

Mobilen vises på kartet, og med en liten knapp kan du få den til å spille av en lyd fra mobilen, så den er lettere å finne.

For at funksjonen skal fungere er det et par ting som må være aktivert. Android-telefonen din må ha Android Enhetsbehandling installert og aktivert, og du må være logget inn med Google-kontoen din i nettleseren du bruker.

Oppdatert: For å få opp den riktige søkeboksen må du bruke engelsk språk på Google. Dette gjør du ved å trykke på det lille tannhjulet på høyre side av søkefeltet, og velger engelsk i listen over språk. Du vil fortsatt kunne få opp norske treff, men menyer vil være på engelsk. Alternativt kan du legge til "&hl=en" på slutten av URL-en, for å tvinge Google til å gjøre et engelsk søk. (Takk, Toth!)

Vi prøvde å søke etter lokasjonen i Google, og i redaksjonen fungerte det på både HTC- og Samsung-mobilene vi hadde liggende.

Google gjorde nylig Android mye tryggere:
Sjekk alle nyhetene i Lollipop 5.1 »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også