Til hovedinnhold

Denne filmen ble plutselig elleve ganger mer piratkopiert

Oppsiktsvekkende tall fra amerikansk interesseorganisasjon.

Selma the Movie

Rett etter at årets Oscar-nominasjoner var offentliggjort nådde piratkopieringen av de nominerte nye høyder. Aller drøyest var tallene for filmen Selma, som opplevde en økning på voldsomme 1033 prosent.

Interesseorganisasjonen Irdeto har overvåket piratkopieringen nøye fra 1. januar til 14. februar i år. Rett etter Selma kom filmer som American Sniper med 230 prosent, Still Alice med 194 prosent og Birdman med 192 prosents økning.

Ser vi på antall nedlastninger blir Selma slått ned i støvlene av American Sniper. Vi snakker om nesten 1,4 millioner piratkopier, med Gone Girl på 1,25 millioner kopier. Tidligere nevnte Selma havner på tiende plass med rundt 145 000 nedlastninger.

– Brukerne vil ha filmene med en gang

– Tallene våre viser at det tar for langt tid fra en film blir tilgjengelig via lovlige kanaler. Dette utnytter piratene, og veldig mange forbrukere er ikke villige til å vente. Det uttaler Rory O’Connor i Irdeto.

De piratkopierte filmene kommer fra mange ulike kilder, og vi snakker om Blu-ray, DVD-er og kameraer direkte i kinosalen. Det kanskje drøyeste er at 31 prosent av piratkopiene kommer fra anmelderutgaver av filmene.

Nå er det en kjent sak at man ikke kan telle hver piratkopierte film som et direkte tap, selv om dette er tilfelle rent juridisk ved erstatningsutmålinger. Det er ikke sikkert vedkommende ville ha kjøpt tilgang til filmen om den eneste måten hadde vært å betale.

For de av filmene som er tilgjengelig via flere kanaler, slikt som VOD, strømming, Blu-ray og DVD, så regner Irdeto likevel med at bransjen kan ha tapt solide 40 millioner dollar i inntekter.

Mens piratkopiering fortsatt er et problem for filmbransjen, ser det lysere ut for musikkbransjen: Knapt noen musikkpirater under 30 igjen i Norge »

(Kilde: Irdeto, via TorrentFreak)

annonse