Til hovedinnhold

Det store dekningsløftet

Slik har vi gått frem for å gi deg Norges mest omfattende forbrukertest av mobilnett.

I mai og juni har vi i Amobil.no sendt våre medarbeidere på kryss og tvers over hele landet for å sjekke kvaliteten på 4G-nettet.

Test: Norges største test av mobilt bredbånd

Vi har selvfølgelig ikke kunnet teste i hver eneste knaus og øy, men vi har testet langs hovedveier og i tettsteder i alle norske fylker.

Vi testet mobilt bredbånd på Norges nordligste, vestligste og her, på Norges sørligste punkt.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Vi har også forsøkt å gi svar på en del av de spørsmålene mange har om dekning, som hvordan operatørene bygger ut nettet, hvilke telefoner som laster ned raskest og hvorfor 4G ikke alltid er raskest.

Vi har intervjuet Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen, mannen som kanskje er mest opptatt av dekning i hele Norge, og fortalt at det ikke er mobilstråling som gjør at du blir varm på øret når du snakker i mobilen.

Leserne inviterer oss hjem

Lurer du på dekningen der du bor? Vi har vist deg både hvordan du sjekker dekningen der du bor, og hvordan du sjekker surfehastigheten. Lurer du på hvordan man klager på dårlig dekning, kan du lese det her.

Vi har fortalt historien om det norske mobileventyret, og vist hvor langt enkelte skribenter er villige til å strekke seg for å få sett Tour de France på hytta.

Responsen har ikke latt vente på seg. Mange har invitert oss til å teste dekningen akkurat der hvor de bor. Det syns vi er kjempehyggelig, og det viser hvor viktig mobildekning har blitt for folk flest.

Mens NetCom gjorde det svært godt på det sentrale østlandsområdet, kom Telenor best ut av undersøkelsen i landet som helhet. Det ble de svært glade for, så glade at Forbrukerombudet til slutt måtte be selskapet tone ned feiringen av seg selv en smule.

Nå ruller vi inn den store dekningsoffensiven for denne gang og går over i feriemodus, men vi tar ikke fri fra å gi deg som mobilbruker gode forbrukersaker og nyheter, året igjennom.

God sommer fra mobilredaksjonen!

Les også
Disse mobilabonnementene gir deg mest for pengene
Les også
Post- og teletilsynet: Lite imponert over Telenor
Les også
Gaffatape, 3G og film på hytta
Les også
Derfor er ikke 4G alltid raskest
Les også
Norges største test av mobilt bredbånd: Her får du raskest 4G-surfing med mobilen
Les også
Her er trikset som gir deg bedre mobildekning
Les også
Krever at NetCom endrer 4G-reklame
annonse