Til hovedinnhold

Acers nye spillmaskin kommer med «Kinect»-lignende sensor

Lar deg styre programmer og spill med bare hendene.

Acer / Shutterstock
Ole Henrik Johansen

Acer lanserer nå en ny utgave av sin bærbar Aspire V 17 Nitro-serie, som har fått et innebygget «Kinect»-kamera. Dermed kan du styre programmer og spill med bare hendene. Dette er noe selskapet tror vil bli en kjærkommen funksjon hos forbrukerne.

– Acer tror at en tredimensjonal måte å bruke en data på tilbyr et ubegrenset potensiale for både profesjonelle- og vanlige brukere, sier Acers markedsføringsdirektør i Europa, John Miedema i en pressemelding.

Med det nye kameraet ser selskapet for seg at blant annet 3D-modellering vil bli langt enklere å gjennomføre med en bærbar datamaskin.

Teknologien stammer fra Intel

Aspire V 17 Nitro.Foto: Acer

Den nye V 17 Nitro-modellen tar i bruk teknologi fra Intel i form av et RealSense 3D-kamera, som lar deg styre maskinen med hendene eller hodet. Plattformen består av et tradisjonelt kamera i tillegg til et infrarød kamera og en infrarød laserprojektor, som tilsammen ved hjelp av Intels programvare kan gjenkjenne hva slags bevegelser både hendene og hodet ditt gjør.

Acer ser for seg at funksjonen vil gi en økt frihet når det kommer til for eksempel å designe nye elementer. Samtidig tror selskapet at funksjonen kan være hendig når du skal spille – først og fremst spill med tilpasset virtuell virkelighet.

Ellers en «gammel» maskin

Utover den nye kameraplattformen er Aspire V 17 NItro-modellen den sammen som kom for en liten stund siden. Maskinen har en Intel Core i7-4710HQ-prosessor samt et Nvidia GeForce GTX 860M-skjermkort som har totalt 4 gigabyte med DDR5-minne.

Videre leveres modellen med opptil 16 GB med arbeidsminne, samt at du kan få en SSD-enhet på enten 128 eller 256 GB. Den kommer også med en tradisjonell harddisk på 1 TB. Til å ta seg av det trådløse nettverket ditt har maskinen et innebygget 802.11ac-kort.

Den nye utgaven av Aspire V 17 Nitro er ventet å komme på markedet i løpet av januar, men foreløpig er det kun den amerikanske prisen som er kjent. Denne oppgis til å starte på 1299 dollar, eller omlag 10 000 norske kroner før du må betale moms og andre eventuelle tillegg. Sett opp et varsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når den har kommet til Norge »

Din bærbare datamaskin kan brukes til mange formål
Slik gjør du den til et skikkelig mediesenter (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

annonse