Tek.no

Nyhet

OnePlus Nord lanseres 21. juli

Kan dette bli mobilen som gir best valuta for pengene i år?

OnePlus bekrefter lanseringsdatoen for tungt rykteomspunnede OnePlus Nord.
Oneplus
Ole Henrik Johansen
7 Juli 2020 14:00

Oneplus bekrefter nå i en pressemelding at selskapet vil lansere sin første telefon i OnePlus Nord-serien den 21. juli.

Denne modellen er ventet å ta selskapet tilbake til røttene, med en budsjett-telefon som slår godt fra seg.

Selskapet selv holder fortsatt ganske tett telefonen i pressemeldingen. Selv om de allerede har bekreftet noe.

Får Snapdragon

Selskapet har tidligere sagt at telefonen får Qualcomm sitt Snapdragon 765G-brikkesett. Men noe mer enn det har de ikke avslørt.

Utover dette så tror mange at 90 Hz-skjermen som var å finne i OnePlus 7-serien i fjor – og årets Oneplus 8 – vil bli å finne også i Nord-serien.

Den mer påkostede OnePlus 8 Pro har tatt steget videre til 120 hz-skjerm. Akkurat som for eksempel Samsungs nyeste S20-toppmodell.

Andre rykter tilsier at du vil få et batteri på 4300 mAh, og en rask lader som yter 30 watt. Med andre ord vil det gå relativt raskt å tanke opp batteriet med denne.

Videre spekuleres det i at telefonen får 6 GB med arbeidsminne og 128 GB med lagringsplass.

Hva pris gjelder, så er alt i det blå. Men at den bør få en langt hyggeligere prislapp enn sine storebrødre i 8-serien, er åpenbart.

Skal bruke AR ved lansering

Lanseringen skal altså finne sted den 21. juli, og noe av det som skal gjøre denne spesiell er at den skal foregå ved hjelp av AR-teknologi.

Selskapet har nemlig laget en egen app til lanseringen, kalt OnePlus Nord AR. Den skal være å finne i app-butikken til både Android- og iOS-mobiler.

Det vil i få fall bli den andre gangen hvor selskapet tar i bruk ny teknologi for å lansere en ny mobil. Tilbake i 2015 brukte de VR til tilsvarende lansering av OnePlus 2.

annonse

Les også